ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΙΝΤΖΙ: 'Η λανθασμένη πολιτική των Ε/κ εργαλείο στα χέρια της ΕΕ'

ΑΚΙΝΤΖΙ: 'Η λανθασμένη πολιτική των Ε/κ εργαλείο στα χέρια της ΕΕ'

Η λανθασμένη πολιτική που ακολουθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι εργαλείο στα χέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχυρίστηκε ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί σημειώνοντας παράλληλα ότι, η λανθασμένη αυτή πολιτική το μόνο που πετυχαίνει είναι να επηρεάζει τη λύση του Κυπριακού.

Σε ομιλία του σε φεστιβάλ στο κατεχόμενο χωριό Άγιος Συμεών, ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε, σύμφωνα με τα σημερινά τ/κ ΜΜΕ, και στο θέμα του φυσικού αερίου λέγοντας ότι η ε/κ πλευρά απορρίπτει την πρόταση της τ/κ πλευράς να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή για τη διαχείριση του θέματος.

Σχετικά με την καταδίκη της ΕΕ στις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι, η καταδίκη αυτή ουσιαστικά επηρεάζει και τους Τουρκοκυπρίους και τα δικαιώματα τους αλλά παράλληλα επιτρέπει την μονιμοποίηση της διαίρεσης του νησιού.

Συνεχίζοντας ο Τ/κ ηγέτης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αναφέρθηκε και στη Διάσκεψη στη Βάρνα και είπε ότι η συνάντηση της ΕΕ με την Τουρκία στην Βάρνα έπρεπε να χαροποιεί και την Κύπρο «αφού η ομαλοποίηση των σχέσεων ΕΕ με την Τουρκία είναι θετική εξέλιξη και για την ΕΕ και για την Τουρκία αλλά και για την Κύπρο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top