ΠΑΡΑ-THEMA

Οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Καπνοί από τα παράθυρα, πυροσβεστικά οχήματα στον δρόμο ενώ οι φιγούρες των πυροσβεστών, ξεπρόβαλαν μια μια μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην οικία, για να εναποθέσουν τον εξοπλισμό τους πίσω στα οχήματα.

Είναι μερικές εικόνες που αντικρίζοντας τες, νοιώθεις ξανά για λίγο παιδί τότε που τα κινούμενα σχέδια με τους ‘σούπερ ήρωες’ ήταν ελάχιστα, ενώ δεν υπήρχε ούτε διαδίκτυο και οι πυροσβέστες αποτελούσαν ινδάλματα.

Ένας ένας οι πυροσβέστες έβγαιναν από την οικία στην Μακεδονίτισσα, μετά την κατάσβεση φωτιάς σε υπνοδωμάτιο και στέκονταν για λίγα λεπτά κοντά στα οχήματα τους ξεκινώντας να βγάζουν τον ειδικό εξοπλισμό.

Πρώτα έβγαζαν τις μάσκες από το πρόσωπο, αποκαλύπτοντας μια διχρωμία στο δέρμα αφού τα σημεία όπου δεν προστατεύονταν από τον εξοπλισμό, υπήρχαν κολλημένες στάχτες.

Μετά οι ειδικές μποτίλιες που τους παρέχουν οξυγόνο, ενώ διέκρινες ένα σεβασμό στον τρόπο που τις έβγαζαν και τις τοποθετούσα στη θέση τους μέσα στα οχήματα, δίνοντας σου να καταλάβεις τη σημασία του εξοπλισμού τους στις δύσκολες αποστολές τους.

Αφού λοιπόν εναπόθεσαν τον εξοπλισμό τους, μερικοί πυροσβέστες κάθονταν να ξαποστάσουν και να πάρουν μια ανάσα, με τους συναδέλφους τους να πλησιάζουν και να συζητούν για την κατάσταση που αντιμετώπισαν.

Δίπλα οι ένοικοι της οικίας και γείτονες, ακόμη σε κατάσταση σοκ, αλλά ανακουφισμένοι που οι πυροσβέστες έκαναν την δουλειά τους και δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή.

Ακόμη και αν δεν είμαστε παιδιά πια, οι πυροσβέστες εξακολουθούν να είναι ήρωες για μικρούς και μεγάλους, αφού σε αστικές και δασικές πυρκαγιές, σε πλημύρες, ατυχήματα και απεγκλωβισμούς σπεύδουν ανά πάσα στιγμή, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο.

Χ. Ζήνωνος 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top