ΔΙΕΘΝΗ

Απελαύνουν Ρώσου Διπλωμάτες ακόμη 14 κράτη - μέλη της ΕΕ

Απελαύνουν Ρώσου Διπλωμάτες ακόμη 14 κράτη - μέλη της ΕΕ

14 κράτη - μέλη προχωρούν σε απελάσεις Ρώσων Διπλωματών ανακοίνωσε ο Τουσκ.

Την απέλαση Ρώσων διπλωματών, μετά από απόφαση των εθνικών αρχών 14 Κρατών Μελών της ΕΕ, σε συνέχεια των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ.

"Ως άμεση συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της προηγούμενης εβδομάδας να αντιδράσει στη Ρωσία μέσα σε ένα κοινό πλαίσιο, ήδη 14 κράτη μέλη έχουν αποφασίσει να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες", ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι "πρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των περαιτέρω απελάσεων στο πλαίσιο αυτού του κοινού πλαισίου της ΕΕ, δεν αποκλείονται τις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες".

"Παραμένουμε επικριτικοί απέναντι στις ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα σήμερα, εμείς οι Ευρωπαίοι - μαζί με το ρωσικό λαό - θρηνούμε τα θύματα της τραγικής πυρκαγιάς στην πόλη Kemerovo στη Δυτική Σιβηρία. Οι σκέψεις και οι καρδιές μας είναι μαζί σας", τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Υπενθύμισε δε ότι την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε με τον πιο δυνατό τρόπο την πρόσφατη επίθεση στο Salisbury, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, συμφώνησε με την εκτίμηση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ότι είναι πολύ πιθανό πως η Ρωσική Ομοσπονδία είναι υπεύθυνη, και ότι επίσης δεν υπάρχουν εύλογες εναλλακτικές εξηγήσεις, σημειώνοντας ότι "αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε τον Πρέσβη της ΕΕ στη Ρωσία για διαβουλεύσεις".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top