ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ενώπιον Κακουργιοδικείου η πρώτη υπόθεση

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ενώπιον Κακουργιοδικείου η πρώτη υπόθεση

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου παρέπεμψε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την πρώτη ποινική υπόθεση που αφορά σε δάνεια του Συνεργατισμού συνολικού ύψους €3.588.063,00 περίπου.

Σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου και τα επτά φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνται στην υπόθεση, ύστερα από την αναβολή που πήρε τον περασμένο Ιανουάριο λόγω μη εμφάνισης της τέταρτης κατηγορούμενης, για την οποία εκκρεμούσε η επίδοση κλήσης.

Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Χριστιάνα Παρπόττα, έχοντας εξετάσει το κατηγορητήριο, έκρινε ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να εκδικαστούν συνοπτικά και παρέπεμψε την υπόθεση σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας που θα συνεδριάσει στις 26 Απριλίου στις 9.00.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι εννέα συνολικά πρόσωπα, επτά φυσικά και δύο νομικά πρόσωπα. Πρόκειται για τους Δημητράκη Σταύρου, Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη, Μαρία Χλωρακιώτου, Καρολίνα Αγγελοπούλου, Μαρία Χρυσάνθου, Κωνσταντίνο Λύρα, Γιώργο Μαυρέα, Detiero Enterprises Ltd και CHL Enterprises Ltd.

Σημειώνεται ότι λόγω υπουργοποίησής του στο Υπουργείο Άμυνας, ο Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος εκπροσωπούσε νομικά τους κατηγορούμενους 2,3 και 9, αποσύρθηκε από την υπόθεση και οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι αναμένεται να εκπροσωπηθούν στη δίκη από νέο δικηγόρο.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 19 συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, των ψευδών λογαριασμών με σκοπό την καταδολίευση, της αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top