ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκλήρωση εργασιών στην Περνέρα αποφάσισαν Έπαρχος και Δήμαρχος

Ολοκλήρωση εργασιών στην Περνέρα αποφάσισαν Έπαρχος και Δήμαρχος

Την ολοκλήρωση των εργασιών που άρχισαν στη παραλία Περνέρα εντός 48 ωρών, συμφώνησαν την Τρίτη (27/3) ο Επαρχος Αμμοχώστου και τα αρμόδια κυβερνητικά Τμήματα με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου.

Σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη παραλία Κόννος στο Παραλίμνι, ο Επαρχος Αμμοχώστου Γεώργιος Χρυσαφίνης ανέφερε ότι «μετά τον επιτόπιο έλεγχο και επιθεώρηση στη περιοχή Περνέρα, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων τμημάτων, έχει αποφασιστεί όπως οι εργασίες που βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο επίπεδο, δηλαδή κατασκευής των αγωγών, να προχωρήσουν και εάν είναι δυνατόν εντός 48 ωρών να ολοκληρωθούν».

Πρόσθεσε ότι «τα αρμόδια Τμήματα εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις και ενστάσεις γιατί δεν είχαν ληφθεί εκ των προτέρων οι απόψεις τους. Συγκεκριμένα τα Τμήματα είναι της άποψης ότι η ζημιά που έχει επέλθει δεν είναι εύκολο να αποκατασταθεί. Ωστόσο έχουμε συμφωνήσει και με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου όπως στη συνέχεια ληφθούν όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται ούτως ώστε να επανέλθει η κατάσταση σε κάποιο βαθμό που να προσομοιάζει με το τι υπήρξε προηγουμένως».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσαφίνης εξήγησε ότι «έπρεπε να προηγηθούν περιβαλλοντικές και ακτομηχανικές μελέτες και όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι των άλλων τμημάτων, δεν είναι εύκολο να επανέλθουν στην προτεραία κατάσταση».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» την απόφαση που λήφθηκε «να προχωρήσουν τα έργα για να είναι έτοιμα προκειμένου να υποδεχθούμε τους τουρίστες το καλοκαίρι. Εχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Επαρχο Αμμοχώστου ότι θα είμαστε σε συνεννόηση για οτιδήποτε εκτελείται» είπε και σημείωσε ότι «παραμένει ο καθένας στις θέσεις του όσον αφορά το θέμα του κατά πόσον ο Δήμος έχει δικαιοδοσία ή όχι» στο να εκτελεί διάφορα έργα.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον οι εργασίες θεωρούνται παράνομες επειδή δεν είχαν ενημερωθεί τα αρμόδια Τμήματα, ο κ. Πυρίλλης είπε πως «αυτή είναι η διαφορά μας με το Υπουργείο Εσωτερικών. Ανεξάρτητα όμως, εμείς έχουμε πει ότι από σεβασμό προς το Υπουργείο Εσωτερικών πλέον θα είμαστε σε πλήρη συνεννόηση».

Σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Παραλιμνίου απάντησε ότι «η γνωμάτευση που έχουμε είναι ότι οι άδειες δίνονται από το Δήμο και δεν χρειάζονται άδειες από άλλα αρμόδια Τμήματα. Αυτή είναι η γνωμάτευση, αυτή είναι η διαφορά μας με το Υπουργείο Εσωτερικών, ότι ο Δήμος έχει δικαίωμα να εκτελεί κάποια έργα σύμφωνα με τον Περί Δήμων Νόμο με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

Εμείς συνέχισε «έχουμε πει ότι παραμένουμε στις θέσεις μας. Λέμε ότι δικαιούμαστε να κάνουμε τις ενέργειες που κάναμε όμως από σεβασμό προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, θα υπάρχει συνεννόηση από δω και πέρα, πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top