ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Εργασίας για Έλενα: 'Πριν 20 χρόνια ήταν πολύ διαφορετικά'

Υπουργός Εργασίας για Έλενα: 'Πριν 20 χρόνια ήταν πολύ διαφορετικά'

Συγκλονισμό για την περίπτωση Έλενας από την Υπουργό Εργασίας, διαβεβαίωσε ότι σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Συγκλονισμό για την τραγική περίπτωση της «Έλενας» εξέφρασε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα πράγματα σήμερα είναι πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι πριν από 20 χρόνια όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα αυτής της τραγικής περίπτωσης.

«Όλοι μας έχουμε συγκλονιστεί με αυτή την τραγική περίπτωση. Εκείνο το οποίο έχει σημασία και πρέπει να τονίσουμε είναι ότι τα τελευταία χρόνια έγινε μια τεράστια προσπάθεια έτσι ώστε να μπορούν αυτές οι τραγικές περιπτώσεις να αντιμετωπίζονται έγκαιρα, να δίνεται κάθε βοήθεια σε αυτά τα παιδιά με το Σπίτι του Παιδιού, έτσι ώστε να μπορούν επιστημονικές ομάδες να αντιμετωπίζουν αυτά τα θέματα και να επιφέρουν τα ορθά αποτελέσματα» ανέφερε σε δηλώσεις της στη Βουλή κληθείς να σχολιάσει το θέμα η Υπουργός Εργασίας.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπέδειξε ότι πολύ διαφορετικά ήταν τα δεδομένα πριν από 20 χρόνια όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα αυτής της τραγικής περίπτωσης, σε σχέση με το τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. «Αυτό το θέμα το αντιμετωπίσαμε με πολλή σοβαρότητα και προσπάθεια έτσι ώστε τα παιδιά που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση να μπορούν να σπάσουν τη σιωπή τους, να μπορούν επαγγελματίες να αντιμετωπίσουν αυτό το τραγικό φαινόμενο και να μπορέσουν πραγματικά να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά» είπε.

Και πρόσθεσε πως σήμερα στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας υπάρχουν εκπαιδευμένοι λειτουργοί οι οποίοι μπορούν να αντιμετωπίσουν με επάρκεια αυτά τα δεδομένα.

«Όλοι μας έχουμε συγκλονιστεί με το αποτέλεσμα της τραγικής αυτής περίπτωσης» είπε.

Η Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι οι νομοθεσίες σήμερα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια εξηγώντας ότι και οι ποινές που προβλέπονται είναι πιο αυστηρές. «Μιλώ γενικά για το τι έχουν αλλάξει γι’ αυτά τα θέματα σήμερα. Έχουν αλλάξει νομοθεσίες, έχουν εκπαιδευτεί λειτουργοί, έχουν δημιουργηθεί πολυθεματικές ομάδες ώστε πραγματικά αυτά τα παιδιά να μπορούν να μιλούν για το τι έχουν υποστεί και να μην χρειάζεται να το λένε σε οκτώ υπηρεσίες αλλά μόνο στο Σπίτι του Παιδιού» τόνισε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο έχει τελικά λειτουργήσει το Σπίτι του Παιδιού η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι υπήρξε το θέμα της νομικής εκχώρησης της διαχείρισης του Σπιτιού του Παιδιού στον μη κυβερνητικό οργανισμό (Hope for Children), εξηγώντας πως αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η νομική επεξεργασία αυτών των συμφωνιών, θα υπογραφούν οι συμφωνίες τις επόμενες μέρες, το Σπίτι έχει στελεχωθεί, έχει εξοπλιστεί κατάλληλα και τις επόμενες μέρες θα είναι σε θέση να λειτουργήσει πλήρως.

«Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και αυτό είναι που με αφορμή αυτή την τραγική περίπτωση είναι σημαντικό να τονιστεί» σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση διαβεβαίωσε ότι είναι εντελώς διαφορετική η νομοθεσία σήμερα για τις ανάδοχες οικογένειες.

«Θέλω να το τονίζω ως Υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν συζητώ για συγκεκριμένα θέματα. Μπορώ να σας πω ότι σήμερα υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες, υπάρχουν όλα τα εγχειρίδια έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει η κοινωνία» ανέφερε.

Υπέδειξε ακόμη ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται από μια υπηρεσία όπως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, η οποία αποτελείται από 200 άτομα μπορεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα θέματα χωρίς τη βοήθεια της κοινωνίας των πολιτών, υποδεικνύοντας στο πλαίσιο αυτό πως όλοι μας θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Σημείωσε τέλος ότι το Υπουργείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας έτσι ώστε να υπάρξουν συνέργειες με τις αρχές τις τοπικής αυτοδιοίκησης και την κοινωνία των πολιτών, με την θέσπιση του θεσμού του κοινωνικού λειτουργού της γειτονιάς έτσι ώστε με επάρκεια να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top