ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν μπορεί να ρυθμιστεί το θέμα με τα ωράρια καταστημάτων

Δεν μπορεί να ρυθμιστεί το θέμα με τα ωράρια καταστημάτων

Το ωράριο των καταστημάτων συζήτησε εκ νέου η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου συζήτησε εκ νέου την Τρίτη (27/3) η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, παρουσία της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις της, η Υπουργός Εργασίας επανέλαβε τη γνωστή θέση της Κυβέρνησης ότι «με βάση τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, αυτό το θέμα ανάγεται στις εξουσίες της εκτελεστικής εξουσίας», προσθέτοντας πως «δυστυχώς έχει καταργηθεί το δικαίωμα της εκτελεστικής εξουσίας να εκδίδει διατάγματα για ρύθμιση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων».

«Άρα», τόνισε, «αν δεν επαναφερθεί αυτή η εξουσία, δεν υπάρχει οτιδήποτε το οποίο μπορεί να κάμει η εκτελεστική εξουσία».

Σημείωσε ότι η θέση της ενώπιον της Επιτροπής ήταν ότι «χωρίς νομοθετική πρόνοια και χωρίς δικαίωμα της εκτελεστικής εξουσίας δεν μπορεί να ρυθμιστεί αυτό το θέμα»».

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε ότι θέση του Κινήματος είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, καθώς η κατάσταση όπως είναι σήμερα είναι καταθλιπτική για τις μικρές επιχειρήσεις.

«Οδήγησε τις μικρές επιχειρήσεις στην καταστροφή, το λιανικό εμπόριο πέρασε στα χέρια μια χούφτας επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ξένων συμφερόντων, και αυτή κατάσταση πρέπει να διορθωθεί με την κατάργηση της Κυριακής, υπό προϋποθέσεις, ως ημέρας για το λιανικό εμπόριο», ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top