ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Προέδρου Βουλής στη Συνέλευση Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Επαφές Προέδρου Βουλής στη Συνέλευση Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Επαφές με τους ομολόγους του της Αρμενίας, της Ιορδανίας και του Κουβέϊτ, αλλά και με κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους του Ομάν και της Αιγύπτου είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, στο περιθώριο των εργασιών της 138ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι οποίες ολοκληρώνονται την Τετάρτη 28/3 στη Γενεύη.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής ο κ. Συλλούρης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας Ara Babloyan. Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι αδελφικοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες και τους λαούς τους και εκφράστηκε από κοινού η βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διακοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου - Αρμενίας.
 
Στη συνέχεια, αναφέρεται, ο Πρόεδρος της Βουλής είχε συνάντηση με τον Ιορδανό ομόλογό του Atif Altarawneh.

«Στη συνάντηση ανταλλάγηκαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη διεθνή πολιτική σκηνή και ιδιαίτερα για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στα ζητήματα των προσφύγων και της ασφάλειας», προστίθεται.
 
Ο κ. Συλλούρης είχε επίσης «κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης του Κουβέιτ Marzouq Ali M. Al-Ghanim και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής του Ομάν Mohammed Al-Ghassani, κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας των Κοινοβουλίων Κύπρου, Κουβέιτ και Ομάν, ιδιαίτερα στα πλαίσια της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης».
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε, τέλος, συνάντηση με τον επικεφαλής της αντιπροσωπίας του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου στη Διακοινοβουλευτική Ένωση Karim Darwish, με τον οποίο ανταλλάγηκαν απόψεις για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Σωμάτων, στη βάση κοινών στόχων και επιδιώξεων.
 
Στις συναντήσεις παρέστησαν οι βουλευτές, μέλη της αντιπροσωπίας Σκεύη Κούτρα - Κουκουμά, Μαρίνος Μουσιούττας και Άννα Θεολόγου, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top