ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

‘Καίνε’ τους Ιεράρχες τα πρακτικά της Συνόδου για την υπόθεση της Έλενας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

‘Καίνε’ τους Ιεράρχες τα πρακτικά της Συνόδου για την υπόθεση της Έλενας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η εφημερίδα ‘Φιλελεύθερος’ έδωσε στην δημοσιότητα τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, που δείχνουν ότι έξι Ιεράρχες συνέτειναν στην απαλλαγή του ιερέα, ο οποίος καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση κατά της Έλενας Φραντζή.

Συγκεκριμένα, το πρακτικά που δημοσίευσε ο ‘Φιλελεύθερος’ την Τετάρτη (28/3), αφορούν συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, στις 27 Ιουνίου 2012 και στις 25 Ιουνίου 2015.

Διαβάστε επίσης: Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: «Να μην αφήσουμε αυτό τον θάνατο να χαθεί» - VIDEO

Τα συγκεκριμένα πρακτικά δείχνουν τους Μητροπολίτες Ταμασού Ησαΐα, Κιτίου Χρυσόστομο, Λεμεσού Αθανάσιο, Κύκκου Νικηφόρο, και τους Επισκόπους Λήδρας Επιφάνιο και Καρπασίας Χριστοφόρο ως τους Συνοδικούς που με τη στάση τους δρομολόγησαν την απαλλαγή του ιερέα.

Ο Μητροπολίτης Ησαΐας εισηγήθηκε αποκατάσταση του ιερέα ο οποίος «έχει αρκετά ταλαιπωρηθεί».

Διαβάστε επίσης: Η παπαδιά στο Sigma -‘Πλήρωσαν την Έλενα να ψευδορκήσει για να βάλει φυλακή τον πάτερ’ -VIDEO

Ο Λεμεσού Αθανάσιος υπέδειξε πως «όταν σε μία υπόθεση δεν υπάρχουν δύο ή τρεις μάρτυρες, τότε θεωρείται ως μη υπάρχουσα».

Ο Κύκκου Νικηφόρος είπε πως ο ιερέας δεν κατηγορείται ούτε για μοιχεία ούτε για πορνεία αλλά για «συγκυλισμό» (επαφή άνευ συνουσίας).

Επίσης, ο Επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος είπε ότι ως μέλος της Ανακριτικής κρίνει πως «δεν ευρέθη οιονδήποτε κώλυμα…», ενώ ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος είπε πως «αν ο Οικείος Επίσκοπος δεν αποσύρει την υπόθεσην, τότε θα πρέπει να αναλάβει το Πενταμελές Δικαστήριο».   

Διαβάστε επίσης: Έπεσαν να φάνε τις σάρκες της Έλενας - «Εν εκατάλαβες ποια ήταν τούτη η κορού;»

Όπως καταγράφεται στα πρακτικά, «Κατόπιν τούτων, ο Μητροπολίτης Ταμασού λέγει ότι ως οικείος Επίσκοπος αποσύρει την υπόθεσιν από την Ιεράν Σύνοδον και θα την εξετάσει ο ίδιος κατά την κρίσιν αυτού».

Στο κενό έπεσε μάλιστα πρόταση του Μητροπολίτη Πάφου να επανεξεταστεί η υπόθεση ενόψει των καταδικαστικών αποφάσεων των Δικαστηρίων.

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου η οποία απεφάσισε ομοφώνως ότι δεν τρέχει τίποτε.   

Συγκεκριμένα «η Επιτροπή, μελετήσασα τον φάκελον των ανακρίσεων και ακούσασα τον ανακριτήν, απεφάνθη ομοφώνως ότι δεν υφίστανται αποχρώσες ενδείξεις διά την άσκησιν διώξεως και παραπομπής του εν λόγω  ιερέως ενώπιον τού Συνοδικού Δικαστηρίου διά την υπόθεσιν αυτού μετά της κας Ε.Φ.»   

Η αποκάλυψη των πρακτικών, όπως γίνεται αντιληπτό, δίνει νέα διάσταση ως προς τη στάση των ιεραρχών στην υπόθεση.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top