ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Σε κατάσταση συναγερμού λόγω ανόδου της στάθμης των νερών

Έβρος: Σε κατάσταση συναγερμού λόγω ανόδου της στάθμης των νερών

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο νομός Έβρου, καθώς η στάθμη των υδάτων των ποταμών Έβρου και Άρδα παραμένει πάνω από το όριο επικινδυνότητας για την πρόκληση πλημμυρών.

Οι στάθμες του ποταμού Έβρου, στο Πύθιο και στο Πέταλο, παραμένουν από το βράδυ της Τρίτης 27 Μαρτίου 2018 πάνω από τα έξι μέτρα, παρά τις εκτονώσεις που επιχειρούνται με το άνοιγμα θυροφραγμάτων στον κάμπο του Πυθίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν την Δευτέρα σε ελεγχόμενη πλημμύρα 1000 στρεμμάτων και την Τρίτη άνοιξαν άλλο ένα θυρόφραγμα, για την τεχνητή κατάκλυση σε 1000 ακόμα στρέμματα.

Οι πιέσεις, ωστόσο, παραμένουν μεγάλες, όπως φαίνεται και από τις τελευταίες μετρήσεις την Τρίτη (27/03), που το ύψους του νερού ήταν στα 6 μέτρα και 12 εκατοστά στο Πύθιο και στα 6 μέτρα και 19 εκατοστά στο Πέταλο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα και παρακολουθούν την εξέλιξη, με κύριο μέλημα την αποτροπή πλημμυρών σε κατοικημένες περιοχές. Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα, αφού στην ήδη γεμάτη κοίτη του ποταμού Έβρου, φτάνουν νερά από τους παραποτάμους του, κυρίωςαπό τον Άρδα, στον οποίο χύνονται μεγάλες ποσότητες υδάτων από τα υπερχειλισμένα φράγματα της Βουλγαρίας.

Από ΕΡΤ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top