ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΥΛΩΝΑΣ για Συνεδρία 'Ενδιάμεσου': 'Είμαστε η δεύτερη δύναμη της Βουλής'

ΜΥΛΩΝΑΣ για Συνεδρία 'Ενδιάμεσου': 'Είμαστε η δεύτερη δύναμη της Βουλής'

Την πρώτη κοινοβουλευτική συνεδρίαση έκαναν οι βουλευτές του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου το μεσημέρι της Τρίτης (27/3).

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Όπως μετέδωσε πρώτο το ThemaOnline η συνεδρίαση, που ξεκίνησε γύρω στις 14:00, είχε στην ημερήσια διάταξη μια ανασκόπηση όσων έγινα έως τώρα, το πολύκροτο θέμα του Συνεργατισμού και ήταν συνέχεια της συνεργασίας που ξεκίνησε πριν την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Το ThemaOnline μίλησε με τον ανεξάρτητο βουλευτή Παύλο Μυλωνά, ο οποίος έλαβε μέρος στη συνεδρίαση και εκ μέρους της Αυτόνομης Πλατφόρμας, που υποστήριξε τον Νικόλα στις προεδρικές εκλογές.

Όπως δήλωσε, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανασκόπηση και ακολούθως έγινε ενημέρωση από τον Νικόλα Παπαδόπουλο για τον Συνεργατισμό και όσα άκουσαν οι πολιτικοί αρχηγοί από τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Οι βουλευτές κατέθεσαν απόψεις αλλά και ιδέες για κοινές προτάσεις νόμου, ενώ η συνεδρίαση θα γίνεται τακτικά, όπως μας εξήγησε ο Παύλος Μυλωνάς.

«Προχωρεί μια χαρά» η συνεργασία, τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, ενώ υπάρχει έντονη επιθυμία να ευδοκιμήσει η προσπάθεια, κάτι που συμφωνήθηκε από όλους.

«Δεν υπήρξε αντίθετη άποψη», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «ξέρουν όλοι πολύ καλά» ότι είναι θέμα επιβίωσης η συμπόρευση των κομμάτων και των βουλευτών.

Όπως μας γνωστοποιήθηκε, ρόλο συντονισμού ανέλαβε η βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ως η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του μεγαλύτερου κόμματος του «ενδιάμεσου χώρου».

Εισήγηση του ίδιου του Παύλου Μυλωνά ήταν να ενημερώνουν οι βουλευτές από πριν τους υπόλοιπους ούτως ώστε να υπάρχει ετοιμότητα κατά την κατάθεση των προτάσεων νόμου στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές που συναποτελούν τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα και πλέον δεύτερη δύναμη του κοινοβουλίου, είναι 17.

Η απουσία της ΕΔΕΚ ήταν εντελώς συμπτωματική, καθώς οι τρεις βουλευτές της είχαν εξωγενείς υποχρεώσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top