LIFESTYLE

Τρεις Κύπριοι τραγουδιστές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τρεις Κύπριοι τραγουδιστές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τρεις Κύπριοι τραγουδιστές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

H τέχνη και η πολιτική ένωσαν τις δυνάμεις τους για τις κατεχόμενες εκκλησίες μας. Η κυπριακή φωνή ή καλύτερα κραυγή παρουσιάστηκε στην καρδιά της Ευρώπης σε εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τρίτη, 27 Μαρτίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ) στο πλαίσιο του έτους Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομίας 2018 και αφορά την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά στην Κύπρο με επίκεντρο τη συστηματική καταστροφή και σύληση των θρησκευτικών μας μνημείων στα κατεχόμενα.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από κατεστραμμένες εκκλησίες και εικόνες, και βεβηλωμένα κοιμητήρια στα κατεχόμενα.

Ο καταξιωμένος συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους μαζί με τους τραγουδιστές Ευριδίκη και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και ορχήστρα, παρουσίασαν για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέρος του έργου του συνθέτη «Κυπραία Φωνή», που αποτελεί μελοποιημένη ποίηση Κυπρίων ποιητών.

Το κονσέρτο της έκθεσης φωτογραφίας του ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη στα πλαίσια του έτους πολιτιστικής κληρονομιάς της Ε.Ε 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top