ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ο λόγος που αναβλήθηκε η συνεδρία της Βουλής

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ο λόγος που αναβλήθηκε η συνεδρία της Βουλής

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου, αφού πρώτα προηγήθηκε διαδικαστική συζήτηση κατά πόσο η συνεδρία θα ήταν κλειστή ή όχι.

Στη συνεδρία το παρόν τους έδωσαν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωργκάτζη, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο προϊστάμενος της Μονάδας για τη Διαχείριση της συμμετοχής της Κυβέρνησης στο Συνεργατισμό Διονύσης Διονυσίου, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, ο Γενικός Διευθυντής Νικόλας Χατζηγιάννης και η Διευθυντική Ομάδα της ΣΚΤ, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπείας της Τράπεζας και ο τέως Πρόεδρος της Επιτροπείας του Συνεργατισμού Τάκης Ταουσιάνης.

Στη συνεδρία παρόντες ήταν επίσης οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΕΤΥΚ και των αγροτικών οργανώσεων ΠΕΚ, ΕΚΑ, Νέα Αγροτική Κίνηση, Παναγροτικός Σύνδεσμος και Ευρωαγροτικός.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση συνέπιπτε με την ολοκλήρωση στις 14:00 ώρα Κύπρου (12:00 ώρα Αγγλίας), της πρώτης φάσης της διαδικασίας για την προσέλκυση επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, η οποία ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου με το άνοιγμα εικονικού δωματίου δεδομένων (data room), το οποίο περιλαμβάνει γύρω στις 65.000 σελίδες με οικονομικά στοιχεία και πληροφορίες για την ΣKT.

Πιθανώς, αυτός να ήταν ο λόγος της αναβολής, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, ωστόσο η αγωνία της κοινωνίας παραμένει στα ύψη αναφορικά με τον Συνεργατισμό και το μέλλον του.

Η συνεδρία, η οποία γινόταν έπειτα από πρόταση του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, αποτελούσε συνέχεια της κεκλεισμένων των θυρών συζήτησης που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, με αφορμή την απόφαση της ΣΚΤ να ξεκινήσει τη διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Πάντως, όπως δημοσίευσε το ThemaOnline η προεκλογική φημολογία για την κεφαλαιακή θέση του Συνεργατισμού είχε ως αποτέλεσμα τις εκροές 1 δις. καταθέσεων.

Αλέκος Μιχαηλίδης 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top