ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκρηξη Περδίκη για Συνεργατισμό: «Κάποιοι διαφεύγουν των ευθυνών τους» - VIDEO

Έκρηξη Περδίκη για Συνεργατισμό: «Κάποιοι διαφεύγουν των ευθυνών τους» - VIDEO

Δηλώσεις μετά την αναβολή της συνεδρίασης κοινής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Ελέγχου την Πέμπτη (29/3) έκανε ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο κύριος Περδίκης δεν έκρυψε τη δυσφορία και την οργή του γιατί «κάποιοι φαίνεται ότι θέλουν να κοινωνικοποιήσουν τις ζημιές που προέκυψαν από τα λάθη τους».

Ο Γιώργος Περδίκης, πρόταση του οποίου ήταν η συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για την αναβολή, κατηγορώντας και τα κόμματα που «συναινούν σε αυτή τη διαδικασία».

«Εμείς ως Οικολόγοι», υπογράμμισε, «δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε αυτό το παιχνίδι της συγκάλυψης και της συνενοχής».

Έδωσε, μάλιστα, εξήγηση για την άποψή του περί αναβολής. Τόνισε ότι γινόταν μια συζήτηση που δεν αφορούσε την πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος για τον Συνεργατισμό, αλλά το «αν ο υπουργός Οικονομικών ολιγώρησε για να πάρει αποφάσεις».

«Αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση», εξήγησε, δυσφορώντας για το ότι «η προβολή του επιχειρήματος ότι είμαστε σε διαδικασία ενδιαφέροντος, η οποία θα επηρεαστεί επειδή τάχα θα κάνουμε κριτική στον υπουργό οδηγεί στο να αναβληθεί η ώρα της κριτικής».

«Κάποιοι απλά θέλουν να διαφύγουν των ευθυνών τους», δήλωσε έντονα, «επειδή ξέρουν ότι μετά θα είναι πιο κρίσιμες οι ώρες» και δεν θα υπάρχει χρόνος για κριτική.

Μετά από ερωτήσεις, τόνισε ότι «αυτός ο λαός για ακόμα μια φορά πληρώνει για τα εγκληματικά λάθη άλλων οι οποίοι διαφεύγουν των ευθυνών τους».

Λάθος που έγινε και στις 5-6 Σεπτεμβρίου 2014, όπως υπενθύμισε, καθώς «τα ίδια κόμματα συναίνεσαν στην τότε διαδικασία για τον Συνεργατισμό και οι μόνοι που διαφώνησαν ήταν οι Γιώργος Περδίκης, Ζαχαρίας Κουλίας και Νίκος Κουτσού».

«Πήραν», όπως είπε, «1,7 δις ευρώ από τον πτωχευμένο κυπριακό λαό για να σωθεί ο Συνεργατισμός για να τα πάρουν κάποιοι φίλοι της κυβέρνησης, να τα σκορπίσουν από εδώ κι από εκεί και να μας πουν ‘πάρτε τον Συνεργατισμό πτωχευμένο και κάντε τον ό,τι θέλετε».

https://www.youtube.com/watch?v=Ri95IJTgNiM

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top