ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Εφαρμογή που στέλνει SOS σε περίπτωση ανάγκης

ΚΥΠΡΟΣ: Εφαρμογή που στέλνει SOS σε περίπτωση ανάγκης

Πρωτοποριακή εφαρμογή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) για εκπομπή σήματος κινδύνου από κινητό.

Την έναρξη λειτουργίας μιας δωρεάν εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα ανακοίνωσε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) με σκοπό την ελαχιστοποίηση του χρόνου λήψης σήματος κινδύνου εγγύς των ακτών από κινδυνεύον σκάφος ή άτομο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΣΕΔ, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, πρόκειται για την εφαρμογή “CyJRCC SfTrX (SafeTrX)” η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS και Android πλατφόρμες.

Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να εκπέμψει σήμα κινδύνου προς το ΚΣΕΔ από το κινητό του τηλέφωνο και να αποστείλει άμεσα τα στοιχεία του καθώς και τη θέση του σε χάρτη Google στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΣΕΔ, προστίθεται.

«Η εφαρμογή είναι πρωτοποριακή και καθιστά την Κύπρο ως χώρα πρότυπο στα θέματα πρόληψης και διάσωσης στη θάλασσα με τη συνεργασία και συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων κρατικών και ιδιωτικών φορέων υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ» αναφέρεται.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε AppStore και Google Play για λήψη και εγκατάσταση στους πιο κάτω συνδέσμους, αλλά και στην ιστοσελίδα του ΚΣΕΔ:

https://itunes.apple.com/cy/app/cyjrcc-sftrx/id1299128052?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=safetrx.jrcc

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top