ΔΙΕΘΝΗ

ΓΑΖΑ: Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινή οβίδα

ΓΑΖΑ: Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινή οβίδα

Ένας 27χρονος Παλαιστίνιος γεωργός σκοτώθηκε κι ένας δεύτερος άνθρωπος τραυματίστηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (30/3) στη Λωρίδα της Γάζας, από οβίδα που εκτοξεύτηκε από ισραηλινό άρμα μάχης, λίγο πριν την έναρξη των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για την «Ημέρα της Γης» κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ότι ο 27χρονος σκοτώθηκε κοντά στην πόλη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του αποκλεισμένου θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε την είδηση, είπε όμως ότι διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

Ισραηλινά μέσα ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες κινήθηκαν ύποπτα δίπλα από τον φράκτη ασφαλείας.

Οι κινητοποιήσεις για την Ημέρα της Γης αναμένεται να κρατήσουν περίπου έξι εβδομάδες. Όλο αυτό το διάστημα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις τίθενται σε κατάσταση συναγερμού ενώ ο επικεφαλής τους στρατού της χώρας έχει προειδοποιήσει ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες θα ανοίξουν πυρ αν οι Παλαιστίνιοι κινηθούν απειλητικά προς τα σύνορα.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που κυριαρχεί στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι σκότωσε τον αγρότη για να εκφοβίσει τους Παλαιστινίους και να τους αποτρέψει από το να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες.

skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top