ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος για περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. ‘Ο διορισμός των μελών του ΔΣ είναι παράνομος’

 Σιζόπουλος για περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. ‘Ο διορισμός των μελών του ΔΣ είναι παράνομος’

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, αφού ζήτησε αναβολή της συζήτησης για τον περί ίδρυσης ΟΚΥΥ, κάτι που δεν έγινε δεκτό, επενέβη στη συζήτηση.

Σε έντονο ύφος κατηγόρησε τόσο τον τέως υπουργό Υγείας, καθώς υπέγραψε το νομοσχέδιο την τελευταία μέρα πριν να αποχωρήσει όσο και την κυβέρνηση. Τόνισε ότι ο πρόεδρος του Οργανισμού είναι ο ίδιος που έκανε εκ μέρους εταιρείας τη μελέτη για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων για το ΓεΣΥ.

Κατέθεσε επίσης πρακτικά στα οποία φαίνεται συνέδριο κατά το οποίο ο πρόεδρος του ΟΚΥΥ παρουσίασε την πιο πάνω μελέτη ως εκπρόσωπος της εταιρείας και με την παρουσία του τέως Υπουργού στις 11 Οκτωβρίου.

Άφησε επίσης αιχμές ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και τούτο αποδεικνύουν τα πιο πάνω. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος υπογράμμισε ότι έχει βαρύτατες ευθύνες ο τέως υπουργός και ζήτησε από την Επιτροπή Υγείας να τον επιβεβαιώσει ή να τον διαψεύσει.

Παράλληλα υποστήριξε ότι είναι παράνομος ο τρόπος διορισμού του ΔΣ καθώς τα μέλη δεν ξεκαθαρίζεται αν έχουν ή όχι άμεση σχέση με τους τομείς. Κι αυτό επιβεβαιώνουν τα πιο πάνω. ‘Αυτούς τους ανθρώπους θα τους εργοδοτήσουμε για να μας δώσουν λύσεις’, διερωτήθηκε θυμίζοντας και το παρελθόν του προέδρου του ΔΣ Σερ Νίκολσον.

Με τηλεδιάσκεψη, εξήγησε, έγιναν δύο συνεδρίες μεταξύ του ΔΣ του ΟΚΥΥ και του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι πέντε από τα οκτώ διορισμένα μέλη δεν έχουν ιδέα από την Υγεία και το ΓεΣΥ.

Υπό το βάρος των πιο πάνω η ΕΔΕΚ κατέθεσε τροπολογία κατά την οποία στο ΔΣ του ΟΚΥΥ πρέπει να περιλαμβάνεται μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου με εμπειρία πέραν των δέκα χρόνων.

Παράνομο χαρακτήρισε και τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, εξηγώντας ότι χρειάζεται έρευνα για τα 1,4 εκατομμύρια που περιλαμβάνει. Η ΕΔΕΚ κατέθεσε τροπολογία για σταύρωμα αυτού του κονδυλίου.

 

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top