ΔΙΕΘΝΗ

Στέλνει στρατό στην Συρία η Γαλλία- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στέλνει στρατό στην Συρία η Γαλλία- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εξοργισμένη φαίνεται να είναι η Άγκυρα, μετά τη δέσμευση του Παρισιού για στρατιωτική στήριξη στους Κούρδους στη Συρία, μετά και από σχετική επίσημη ανακοίνωση το πρωί της Παρασκευής (30/3), ενώ στη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αναμένεται αεροπορική και ναυτική κάλυψη.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μετά από συνάντηση με πολιτική και στρατιωτική αντιπροσωπεία των Κούρδων της Συρίας και της αραβοκουρδηκής συμμαχίας, σύμφωνα με το zougla.gr, αποφάσισε την εμπλοκή του Παρισιού στο συριακό μέτωπο.

Το δημοσίευμα του zougla.gr, επικαλείται τη γαλλική ‘Le Monde’ που αναφέρει ότι η απόφαση της γαλλικής προεδρίας ‘αποτελεί κομβική κίνηση και αποφασιστική στροφή στην εμπλοκή του γαλλικού παράγοντα στο συριακό μέτωπο στο πλευρό των Κούρδων’.

Ακόμη, η ελλαδική ιστοσελίδα, μιλά για επιβεβαίωση από κύκλους του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στο ότι η απόφαση του Παρισιού για άμεση παρέμβαση στο μέτωπο της Βόρειας Συρίας, είναι μια σημαντική στρατηγικά και πολιτικά εξέλιξη.

Οι ίδιες πηγές που επικαλείται το zougla.gr, εξήγησαν ότι η στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στην περιοχή σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα αμερικανική δύναμη, αποτελεί ‘κεκαλυμμένη επιχείρηση της Συμμαχίας υπέρ των Κούρδων’, κάτι που σύμφωνα με το δημοσίευμα έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους της Άγκυρας.

Τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, καταδεικνύουν οργή της τουρκικής κυβέρνησης στην απόφαση Μακρόν, αφού τίτλοι όπως, ‘Κίνηση – σκάνδαλο’ της ‘Hurriyet’ και ‘ Κρίση: Η Γαλλία στέλνει στρατό στο Manbij’ της ‘Milliyet’, επιβεβαιώνουν ότι η απόφαση του Παρισιού, αποτελεί τροχοπέδη στα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν.

Μεγαλύτερο εμπόδιο στις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας στη Συρία, αποτελούσε η αμερικάνική στρατιωτική δύναμη στο Manbij, με την Ουάσινγκτον να ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να μετακινηθεί από τη θέση της,

Πάντως, σύμφωνα και με το zougla.gr, η περιοχή μοιάζει με καζάνι που βράζει, αφού σε μια απόσταση ούτε 300χιλιομέτρων βρίσκονται ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, της Αμερικής, ο στρατός του προέδρου Άσαντ, Κούρδοι της Συρίας, τουρκικός στρατός και αριθμός άτακτων σωμάτων.

Άγνωστος παραμένει ακόμη το ακριβές μέγεθος της στρατιωτικής δύναμης που θα φτάσει στη Συρία από τη Γαλλία, όπως επίσης και η σύνθεση του, με το zougla.gr όμως να αναφέρει ότι θεωρείται σίγουρο ότι το Παρίσι δεν πρόκειται να αναπτύξει στρατιωτική δύναμη στη περιοχή χωρίς ναυτική και αεροπορική κάλυψη.

Τέλος, το δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στο αμερικάνικο αεροπλανοφόρο “Iwo Jima” που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κύπρου ετοιμοπόλεμο, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Δείτε τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου:

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top