ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΕΡ. ΠΑΦΟΥ: Πλήρωσαν ακριβά τα τσιγάρα τους

ΑΕΡ. ΠΑΦΟΥ: Πλήρωσαν ακριβά τα τσιγάρα τους

Στην κατάσχεση 9.980 τεμαχίων τσιγάρων και την επιβολή εξώδικου €1.500 από τα δύο άτομα που τα μετέφεραν στις αποσκευές τους από την Ρωσία προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων, την Παρασκευή (30/3).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων το βράδυ της Παρασκευής (30/3) κατά τον έλεγχο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης SDM5705, που αφίχθηκε στο Αεροδρόμιο Πάφου από τη Ρωσία, εντοπίστηκε από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων στις αποσκευές δύο επιβατών Ρωσικής καταγωγής, συνολική ποσότητα 9.980 τεμαχίων τσιγάρα.

Πρόκειται για «32 συσκευασίες των 200 τεμαχίων μάρκας WINSTON, 139 συσκευασίες των 20 τεμαχίων μάρκας WINSTON, 2 συσκευασίες των 200 τεμαχίων MARLBORO και 20 συσκευασίες των 20 τεμαχίων MARLBORO, τις οποίες οι εν λόγω επιβάτες παρέλειψαν να δηλώσουν στις Τελωνειακές Αρχές, ως όφειλαν, κατά την άφιξή τους στη Κύπρο».

«Αφού τους επιστήθηκε η προσοχή τους στο νόμο τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοφορολογήτων εμπορευμάτων και τα τσιγάρα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €1.765 περίπου κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων ως υποκείμενα σε δήμευση», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «στη συνέχεια έγινε αποδεκτό αίτημα των δύο προσώπων για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €1.500 από τον κάθε ένα».

«Με την καταβολή του συνολικού ποσού των  €3.000, οι δύο Ρώσοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τα κατασχεθέντα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων», καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top