ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκανε ομιλία και ανάγνωση Κορανίου στην Αγία Σοφιά, ο Ερντογάν

Έκανε ομιλία και ανάγνωση Κορανίου στην Αγία Σοφιά, ο Ερντογάν

Ομιλία στην Αγία Σοφία έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν  εγκαινιάζοντας την έκθεση Μπιενάλε στην Κωνσταντινούπολη ενώ πριν την ομιλία του διαβάστηκε στην παρουσία του το κοράνι.

«Είμαι συγκινημένος. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος. Πόσο μάλλον μετά από τόσους αιώνες να μιλάς κάτω από αυτή την μεγαλοπρεπή ευλογημένη στέγη είναι πολύ δύσκολο νομίζω», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος ξεκινώντας την ομιλία του ενώ στη συνέχεια είπε ότι «ένα μέρος των τζαμιών - ακριβώς όπως και εδώ - μετατράπηκαν σε μουσεία και δυστυχώς ένα μέρος σε στάβλους. Μόνο εντός των τειχών δυστυχώς κατά την περίοδο της μονοκομματικής εξουσίας εξολοθρεύτηκαν κάπου 300 τζαμιά».

Κατηγόρησε αυτούς  που έχουν νοοτροπία πιο Βυζαντινή από το Βυζάντιο και πιο δυτική από τη Δύση αλλά αμφισβητούν σε κάθε περίπτωση τις αξίες του λαού, ότι «δυστυχώς δεν γνωρίζουν ότι την αξία της κληρονομιάς που μας άφησαν οι πρόγονοί μας».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι «στις αρχές του 19ου αιώνα είχαμε ένα έδαφος 5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων». «Μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα πέσαμε στο 780 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Κανείς δεν ρωτάει λογαριασμό γι αυτό. Πως και ήρθαμε μέχρι εδώ, δεν ρωτάνε. Από εδώ και μπρος για μας είναι πολύ ευαίσθητα», ανέφερε.

Αναφερόμενος στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ, το κτίριο στην πλατεία Ταξίμ δίπλα από το πάρκο Γκεζί, το οποίο στη θέση του θα ανοικοδομηθεί μέγαρο όπερας ανέφερε ότι θα το κάνουν «νούμερο ένα κτίριο όπερας της Τουρκίας».

«Γνωρίζετε ότι αυτοί του Γκεζί είχαν φωνάξει πολύ και γι αυτό. Όσο θέλετε φωνάξτε, και να σκάσετε κοιτάτε το γκρεμίσαμε. Και μακάρι εκεί σύντομα να το κάνουμε ένα αξιοσέβαστο για όλη την οικουμένη εξαιρετικό κτίριο όπερας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Ερντογάν είπε «καλορίζικη η μπιενάλε μας για όλο τον κόσμο της τέχνης μας, όχι μόνο για τους Κωνσταντινουπολίτες αλλά για όλο τον κόσμο. Ο Αλλάχ να ευλογεί, στο όνομα του θεού του Ισλάμ».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top