ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης : 'Θα λάμβανα υπόψη την παράνομη navtex, εάν...'

Αναστασιάδης : 'Θα λάμβανα υπόψη την παράνομη navtex, εάν...'

Απλή και χωρίς ατζέντα, συνάντηση αποτελεί το δείπνο της 16ης Απριλίου, που και επιβάλλεται και υπαγορεύεται για να εξεταστούν τα επόμενα βήματα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την Κυριακή (01/04), αποφεύγοντας να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι «δεν απαντώ σε όσα εκστομεί ο κ. Ακιντζί».                         

Σε δηλώσεις μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στα Φυλακισμένα Μνήματα για την επέτειο της 1ης Απριλίου και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ενώ καθορίστηκε συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα μεταξύ του ιδίου και του Τ/κ ηγέτη, η Τουρκία εξέδωσε νέα παράνομη navtex, o Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «εάν επρόκειτο περί συναντήσεως με ουσιαστικό περιεχόμενο,  βεβαιότατα και θα λαμβάνονταν υπόψη οι παράνομες ενέργειες της Άγκυρας».

Όπως είπε, «πρόκειται για μια απλή, χωρίς ατζέντα, συνάντηση, η οποία και επιβάλλεται και υπαγορεύεται για να δούμε και να προβληματιστούμε πώς προχωρούμε πάρα πέρα», τονίζοντας ότι «αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι ειρήνη και σταθερότητα. Και ειρήνη και σταθερότητα επιτυγχάνονται μέσα από τον διάλογο».

Κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν απάντησα και δεν απαντώ σε όσα εκστομεί ο κ. Ακκιντζί. Θα αρκεστώ μέχρις εδώ».

Ερωτηθείς για το μήνυμα της επετείου του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που δημιούργησε την Κυπριακή Δημοκρατία δεν ήταν παρά η ανδρεία, η πίστη και η ενότητα».

Αφού ανέφερε ότι οι αγωνιστές «μας καταξίωσαν να ζούμε» και «μας παρέδωσαν ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Δυστυχώς, λάθη, ο διχασμός, η τουρκική βουλιμία και οι σχεδιασμοί έφεραν τα όσα σήμερα βιώνουμε».

Περαιτέρω ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι αυτό που απαιτείται για να απαλλαγούμε από την κατοχή και να ανταποκριθούμε στις επιταγές της Ιστορίας, είναι ενότητα, προσήλωση στους στόχους, επαγρύπνηση και προσοχή στην όλη διαπραγμάτευση, έτσι ώστε να πετύχουμε ένα κράτος που να είναι βιώσιμο, λειτουργικό, να επιτρέπει την ειρηνική συμβίωση και τη συνδημιουργία με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους».

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο τρισάγιο που τελέσθηκε στα φυλακισμένα μνήματα και κατέθεσε στεφάνι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top