ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Με το ‘έτσι θέλω’ χέρι στο φυσικό αέριο- Αδιαφορεί για Κυπριακό

Ερντογάν: Με το ‘έτσι θέλω’ χέρι στο φυσικό αέριο- Αδιαφορεί για Κυπριακό

Με το ‘έτσι θέλω’ προτίθεται να βάλει χέρι στο φυσικό αέριο της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν δίστασε να ενημερώσει και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Προέδρου της Κομισιόν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του δημοσιογράφου Κώστα Βενιζέλου στην ιστοσελίδα hellasjournal.com, ο Τούρκος Πρόεδρος διατύπωσε τη θέση του, στον Προέδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και τον Προέδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τους υδρογονάνθρακες της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Ερντογάν, μίλησε για τις προθέσεις του κατά τη σύνοδο Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βάρνα, τη Δευτέρα (26/3), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, ο Ντόναλντ Τουσκ, έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο να σταματήσει αμέσως τις ενέργειες αυτές.

Ακόμη, ο Κώστας Βενιζέλος γράφει ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανέφερε στον Ερντογάν ότι εάν επιλυθεί το Κυπριακό, τότε η Τουρκία θα έχει οφέλη, εννοώντας και στα ενεργειακά.

Στο ύφος που μας έχει συνηθίσει ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ότι οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν το μερίδιο τους στους υδρογονάνθρακες, ανεξαρτήτως τι θα γίνει στο Κυπριακό.

Επίσης, ο Ερντογάν πρόταξε το επιχείρημα για ‘τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων’ και τα συμφέροντα τις Τουρκίας, ενώ το δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για λύση του Κυπριακού αλλά επικεντρώνεται στο φυσικό αέριο.

Δεν θα σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αφού στόχος της Άγκυρας είναι να δημιουργηθούν τετελεσμένα, γύρω από το θέμα αξιοποίησης, ήταν το μήνυμα που εισέπραξαν Τουσκ και Γιούνκερ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top