ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Κατηγορεί Γκιουλέν για δολοφονία Ρώσου Πρέσβη

ΤΟΥΡΚΙΑ: Κατηγορεί Γκιουλέν για δολοφονία Ρώσου Πρέσβη

Οι τουρικικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Τουρκία διέταξε τη σύλληψη του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν και άλλων επτά ανθρώπων για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία το 2016, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Haberturk, μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη χώρα.

Ο Αντρέι Καρλόφ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας ενώ μιλούσε στα εγκαίνια μιας έκθεσης στην Άγκυρα τον Δεκέμβριο του 2016. Την ώρα που πυροβολούσε ο ένοπλος φώναξε «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) και «Μην ξεχνάτε το Χαλέπι», αναφερόμενος προφανώς στην ανάμιξη της Ρωσίας στη γειτονική Συρία. Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου από αστυνομικούς.

Ο Πούτιν φθάνει την Τρίτη (3/4) στην Τουρκία για διήμερη επίσκεψη και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί. Οι τρεις χώρες είναι εγγυήτριες των ειρηνευτικών συνομιλιών της Αστάνα βάσει των οποίων έχουν εγκαθιδρυθεί ζώνες «αποκλιμάκωσης» στη σπαραζόμενη από τον πόλεμο Συρία.

Από ΑΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top