ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

PwC: Δεν υπάρχει βάση στην αγωγή που καταχωρήθηκε από την PrivatBank

PwC: Δεν υπάρχει βάση στην αγωγή που καταχωρήθηκε από την PrivatBank

Δεν υπάρχει βάση στη νομική διαδικασία που καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, κατά της PwC Κύπρου και της PwC Ουκρανίας από την PrivatBank, η οποία κρατικοποιήθηκε το 2016, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η PwC Κύπρου.


 
Όπως αναφέρεται, η PwC Κύπρου έχει ελέγξει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του υποκαταστήματος της PrivatBank στην Κύπρο, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και διεξήγαγε τους ελέγχους της σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς αλλά και τα διεθνή πρότυπα ελέγχου.
 
«Στην PwC διατελούμε τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις με απόλυτη συνέπεια. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε βάση στην εν λόγω αγωγή εναντίον μας και θα υπερασπιστούμε σθεναρά τη θέση μας», τονίζει στην ανακοίνωση η εταιρεία.
 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η PwC Ουκρανίας είναι ενήμερη ότι έχει καταχωρηθεί νομική διαδικασία από την PrivatBank κατά της PwC Κύπρου και της PwC Ουκρανίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. «Ωστόσο επισημαίνουμε δεν έχει επιδοθεί στην PwC Ουκρανίας κανένα επίσημο έγγραφο σε σχέση με την εν λόγω απαίτηση και ως εκ τούτου η PwC Ουκρανίας δεν δύναται να σχολιάσει λεπτομερώς το θέμα», αναφέρεται.
 
Στην ανακοίνωση η εταιρεία παραθέτει σημεία που ήγειρε και στο παρελθόν όσον αφορά τον έλεγχο της PrivatBank από την PwC Ουκρανίας και την επακόλουθη κρατικοποίηση της τράπεζας.
 
Συγκεκριμένα, η PwC Ουκρανίας διενήργησε τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της PrivatBank από το 2013 έως το 2015 σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ελέγχου. Η ελεγκτική γνώμη για τις οικονομικές καταστάσεις του 2015 περιλάμβανε επιφύλαξη όσον αφορά τις συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη.
 
Όπως παρουσιάζεται στις οικονομικές καταστάσεις του 2015, στις αρχές του 2016, η PrivatBank και οι κύριοι μέτοχοί της συμφώνησαν με την Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας για ένα συνολικό σχέδιο αναδιάρθρωσης. Την ημέρα πριν από την έκδοση της ελεγκτικής γνώμης  επί των οικονομικών καταστάσεων του 2015, στις 30 Ιουνίου 2016, η  Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας επιβεβαίωσε σε συνάντηση με την PwC Ουκρανίας ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης βρισκόταν σε καλό δρόμο και επί του στόχου. Η PwC Ουκρανίας δεν ενημερώθηκε σχετικά με τις εξελίξεις για το εν λόγω σχέδιο αναδιάρθρωσης μετά την υπογραφή των οικονομικών καταστάσεων του 2015.
 
Σύμφωνα με την PwC, οι οικονομικές καταστάσεις της PrivatBank του 2016 δείχνουν ότι μέχρι σήμερα η νέα διοίκηση δεν έχει προβεί σε επαναπροσδιορισμό (restatement) οποιωνδήποτε αριθμών σε σχέση με το 2015.
 
Στις οικονομικές καταστάσεις του 2016, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2016 (μετά την έκδοση της ελεγκτικής γνώμης για το 2015) αναδιαρθρώθηκαν δάνεια συνολικού ύψους 137 δισεκατομμυρίων UAH αντικατοπτρίζοντας νέο νόμισμα, επιτόκια, όρους αποπληρωμής και εξασφαλίσεις. Για τα εν λόγω δάνεια αναγνωρίστηκε χρέωση απομείωσης ύψους 135 δισ.  στο τέλος του 2016.
 
Η PrivatBank κρατικοποιήθηκε στα τέλη του 2016. Η PwC Ουκρανίας δεν διενήργησε ελέγχους στις οικονομικές καταστάσεις της PrivatBank μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2015, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top