ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αεροναυτική άσκηση της Κύπρου - Αντίδραση στις τουρκικές 'δεσμεύσεις'

Αεροναυτική άσκηση της Κύπρου - Αντίδραση στις τουρκικές 'δεσμεύσεις'

Αεροναυτική άσκηση πραγματοποιεί από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης (3/4) η Κυπριακή Δημοκρατία νότια της Κύπρου.

Σε περιοχή που απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από την περιοχή που δέσμευσε παράνομα για ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού η Τουρκία, η Κύπρος με Navtex δέσμευσε περιοχή μήκους 120 και πλάτους 30 χιλιομέτρων.

Η περιοχή ξεκινά από τα ανοικτά της Λεμεσού και φτάνει μέχρι τα μισά του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ με ΝΟΤΑΜ δέσμευσε περιοχή έκτασης 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων για αεροπορικές ασκήσεις.

Παράλληλα, η περιοχή που «δεσμεύει» η Τουρκία βρίσκεται εντός των τεμαχίων 7 και μέρους του 8 της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ η παράνομη άσκηση θα διαρκέσει από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (3/4), όπως αναφέρει και δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».

Να θυμίσουμε ότι το ερευνητικό Ocean Investigator βρίσκεται στο τεμάχιο 10 για λογαριασμό της ExxonMobil.

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top