ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Προσβολές και ένταση στην δικάσιμο -'Είσαστε καλά δασκαλεμένος'

ΛΕΜΕΣΟΣ: Προσβολές και ένταση στην δικάσιμο -'Είσαστε καλά δασκαλεμένος'

Δικαστική διαδικασία για γερά νεύρα στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, για την υπόθεση ‘Αμερικάνου’, την Τρίτη (3/4), με τον κ. Χατζηκύρου από πλευράς κατηγορούσας αρχής, να παίρνει την σκυτάλη της εξέτασης του μάρτυρα και εμπειρογνώμονα κ. Τζυρκαλλή, ενώ δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Έντονη αντίδραση από τον δικηγόρο υπεράσπισης του κατηγορούμενου, κ. Χριστόφορου,προκάλεσε η αναφορά του κ. Χατζηκύρου προς τον μάρτυρα και εμπειρογνώμονα Γιώργο Τζυρκαλλή που του είπε σε υψηλούς τόνους: “Είσαστε πολύ καλά δασκαλεμένος. Ήρθες εδώ να πεις συγκεκριμένα πράγματα για να βοηθήσεις τον κατηγορούμενο”.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, μετά και την αντίδραση του συνήγορου υπεράσπισης του Βαλεντίνου Στυλιανού, επενέβη για να χαμηλώσει τους τόνους και να συνεχιστεί η διαδικασία.

Συγκεκριμένα, η αναφορά για τα “δασκαλέματα” ήρθε κατόπιν απάντησης του κ. Τζυρκαλλή, σχετικά με το αν προχώρησε σε εξέταση του οχήματος του κατηγορούμενου, με τον μάρτυρα να απαντά ότι από την Αστυνομία του είπα να μην το αγγίξει γιατί είναι τεκμήριο.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας – εμπειρογνώμονας συμπλήρωσε ότι είχε μόνο οπτική επαφή, ενώ του ζητήθηκε η άποψη του για το αν ο επιβαίνοντας φορούσε ζώνη ασφαλείας κατά τη στιγμή της σύγκρουσης.

Οι περαιτέρω εξηγήσεις του μάρτυρα, εκλήφθηκαν, από την κατηγορούσα Αρχή, ως προσπάθεια να οδηγήσει την απάντηση προς άλλη κατεύθυνση, εξού και η αναφορά για “δασκαλέματα”.

Το πιο πάνω, αποτελεί ένδειξη της εξαντλητικής διαδικασίας, ενώ μεταξύ απαντήσεων και ερωτήσεων, υπήρχαν σύντομες διακοπές εντός της αίθουσας για διαβουλεύσεις της κατηγορούσας Αρχής με τον εμπειρογνώμονα της Αστυνομίας.

Οι ερωτήσεις του κ. Χατζηκύρου εξαντλητικές, σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν όλα τα λεγόμενα του μάρτυρα, με τον κ. Τζυρκαλλή να αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων “ έτσι είναι τα πράγματα, είναι φυσική και μαθηματικά”.

Πάντως, οι τεχνικοί όροι που αναφέρθηκαν από πλευράς μάρτυρα, καθώς και οι ερωτήσεις της κατηγορούσας Αρχής, χρειάστηκαν αρκετές φορές επεξήγηση, με την Πρόεδρο του Σώματος να διακόπτει και να ζητά να ξεκαθαρίσουν μερικά πράγματα.

Η γενική εικόνα κατά την τρίωρη διαδικασία ήταν, η πλευρά της κατηγορούσας Αρχής να αμφισβητεί και να διαφωνεί με τις θέσεις του κ. Τζυρκαλλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξυπηρετούν τον κατηγορούμενο, με τον μάρτυρα να υποστηρίζει τις θέσεις του με βάση νόμους της φυσικής, στοιχεία της Αστυνομίας από τη σκηνή, τις σπουδές του και την πολύχρονη του εμπειρία.

Την όλη διαδικασία παρακολουθούσαν προσεκτικά φίλοι και συγγενείς του Βαλεντίνου Στυλιανού και η αδερφή του ‘Αμερικάνου’, Μαρία.

Ο κατηγορούμενος, παρακολουθούσε με αγωνία την αντεξέταση του μάρτυρα, αφού τα συμπεράσματα του εμπειρογνώμονα πιθανόν να έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην τελική απόφαση.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέσα Μαΐου με τις τελικές αγορεύσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top