ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενώπιον Ανωτάτου η προσφυγή Τ/κ για Ευρωεκλογές

Ενώπιον Ανωτάτου η προσφυγή Τ/κ για Ευρωεκλογές

Συνεχίζεται ενώπιον του Ανωτάτου η προσφυγή 4 Τουρκοκυπρίων για τις Ευρωεκλογές.

Κλήση για να καταθέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση της αγωγής των Τουρκοκυπρίων που δεν μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις Ευρωεκλογές του 2014, έχει πάρει ο Βοηθός Γενικός Έφορος Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου.

Όμως, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, εκείνη την ημερομηνία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για λόγους που αφορούν τις επικείμενες Ευρωεκλογές του χρόνου και έχει ζητήσει από τη Γενική Εισαγγελία αν γίνεται να αλλάξει η ημερομηνία.

Με αφορμή αναφορά στο θέμα που έγινε χθες κατά τη συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής για θέματα Αρχείου Πληθυσμού, ο κ. Δημητρίου ρωτήθηκε από το ΚΥΠΕ σχετικά με τις 4 αυτές περιπτώσεις των Τ/κ που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, και ανέφερε ότι το παράπονό τους αφορά το ότι δεν απέκτησαν εκλογικά δικαιώματα με το νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αυτόματη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο των Τ/κ που έχουν ταυτότητα της ΚΔ.

Όπως διευκρίνισε, σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο, αυτόματα εγγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους οι Τουρκοκύπριοι που έχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν καταχωρημένη διεύθυνση κατοικίας στο Αρχείο Πληθυσμού σε μη ελεγχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας. «Με εκείνον το νόμο απέκτησαν εκλογικά δικαιώματα περίπου 59.000 Τ/κ και οι 4 προσφεύγοντες δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς».

Ερωτηθείς γιατί δεν ήταν οι 4 ανάμεσα σε αυτούς που εγγράφηκαν αυτόματα, ο κ. Δημητρίου απάντησε γιατί η διεύθυνση που είχε καταχωρηθεί στο σύστημα για τους 3 από τους 4, ήταν στις ελεύθερες περιοχές, ενώ για τον τέταρτο δεν υπήρχε καταχωρημένη διεύθυνση κατοικίας. Πρόσθεσε δε ότι ο νόμος προνοεί διεύθυνση κατοικίας σε μη ελεγχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας, όχι όμως και στις ελεύθερες περιοχές.

Ο κ. Δημητρίου είπε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν η εκδίκαση της υπόθεσης θα ολοκληρωθεί πριν τις επόμενες Ευρωεκλογές, είναι θέμα του δικαστηρίου αυτού, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει ήδη αρκετές ακροάσεις.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top