ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η oxycontin δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο

Η oxycontin δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο

Ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων είπε ότι η oxycontin δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο.

Ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Χρύσανθος Γεωργίου κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αφορούν τη χρήση oxycontin, ως υποκατάστατο στη χρήση ναρκωτικών, ανέφερε ότι άμεσους θανάτους από χρήση ουσιών το 2016 είχαμε 6 εκ των οποίων οι 3 ήταν πολυχρήση, δηλαδή κάποια ουσία μαζί με oxycontin, ξεκαθαρίζοντας ότι η ουσία αυτή δεν παρέχεται πλέον ως υποκατάστατο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Δεν ήταν μόνο oxycontin αλλά και άλλη μία ουσία, συμπλήρωσε» και τόνισε ότι την ευθύνη να ελέγχουν την καταγραφή ελεγχόμενων φαρμάκων έχουν οι φαρμακευτικές υπηρεσίες.

Προσθέτοντας ότι το oxycontin δεν θεωρείται μια από τις καλές πρακτικές του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για χρήση ως υποκατάστατου, ξεκαθάρισε ότι δεν παρέχεται πλέον ως υποκατάστατο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε περαιτέρω πως η διάθεση του είναι ένα ζήτημα που ανέκυψε με τις υπηρεσίες και συγκεκριμένους χορηγούς του φαρμάκου, τονίζοντας ότι υπάρχουν τα αρμόδια όργανα του κράτους που ελέγχουν αυτούς τους χορηγούς ως προς τη συνταγογράφηση.

Τα υποκατάστατα που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το suboxone (Βουπρενορφίνη) και μεθαδόνη τα οποία περιέχονται σε οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Αρχής ανέφερε ότι άμεσους θανάτους από χρήση ουσιών το 2016 είχαμε 6 εκ των οποίων οι 3 ήταν πολυχρήση, δηλαδή κάποια ουσία μαζί με oxycontin.

Δεν ήταν μόνο oxycontin αλλά και άλλη μία ουσία, συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τα αποτελέσματα του νάρκοτεστ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top