ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κύπριος αστυνομικός: ‘Με κυνηγούν επειδή αρνήθηκα να δολοφονήσω τον Λ.’

Κύπριος αστυνομικός: ‘Με κυνηγούν επειδή αρνήθηκα να δολοφονήσω τον Λ.’

Τον ισχυρισμό ότι από την περασμένη δεκαετία άρχισαν να τον διώκουν ανώτερα –τότε- στελέχη της κυπριακής Αστυνομίας, επειδή αρνήθηκε να προβεί σε δολοφονία, διατυπώνει ο αστυφύλακας Νίκος Νικολάου.

Ο 47χρονος σε επιστολή που έχει στείλει στη νομική υπηρεσία, αλλά και σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, προβάλλει τη θέση ότι του είχαν ζητήσει να δολοφονήσει συγκεκριμένο πρόσωπο και επειδή -σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του- αρνήθηκε, άρχισαν να του προκαλούν προβλήματα.

Σε γραπτή του επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο «Νίκκολας» σημειώνει: «Ονομάζομαι Νίκος Νικολάου Δ.Τ….. Το 1995 γράφτηκα στην Αστυνομία Κύπρου ως αστυφύλακας με σκοπό να κάνω καριέρα. Τα όνειρά μου όμως έσβησαν γρήγορα επειδή αρνήθηκα να προβώ στη δολοφονία του … (σημ. ονοματεπώνυμο συγκεκριμένου ατόμου), άλλως Λ. (σημ. προσωνύμιο), πρόταση που μου έγινε από αξιωματικούς της Αστυνομίας, Ανωτέρους μου.

«Παρόμοιες προτάσεις έγιναν και σε άλλους συναδέλφους μου, οι οποίοι αποδέχθηκαν τις προτάσεις και προέβησαν σε διάφορες εγκληματικές ενέργειες και δολοφονίες, από τις οποίες η μια εξιχνιάστηκε από άλλους έντιμους συναδέλφους, με αποτέλεσμα συνάδελφοί μου να βρεθούν στην φυλακή».

«Με την άρνησή μου, όμως, ξεκίνησε ο ανελέητος πόλεμος εναντίον μου από τους διεφθαρμένους συναδέλφους μου. Σκοπός τους ήταν να με διώξουν από την δύναμη και με διάφορες στημένες υποθέσεις να με κλείσουν στην φυλακή δημιουργώντας έτσι ένα εγκληματικό προφίλ για το άτομό μου ούτως ώστε ό,τι και αν πω να μην γίνω πιστευτός από κανέναν».

Στις τοποθετήσεις του προς το ThemaOnline, ο 47χρονος υποστήριξε ότι το 2004 άρχισε η προσπάθεια εκδίωξής του από το αστυνομικό σώμα, αφού προσπάθησαν και πέτυχαν τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας. Ο σε βάρος του ισχυρισμός ήταν ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών που του προκάλεσαν ψυχολογικά προβλήματα. Ωστόσο, ο «Νίκκολας» αντιτάσσει την δικαίωσή του από το Ανώτατο Δικαστήριο του 2012 (ακυρωτική απόφαση για απόλυσή του), αναλύσεις που έδειξαν πως ήταν αρνητικός σε εξέταση για χρήση ναρκωτικών, αλλά και το τιμητικό δίπλωμα που του απένειμε η EUROPOL για τις υπηρεσίες του στην Βοσνία το 2005. "Πώς γίνεται να με θεωρούν τρελό και χρήστη ναρκωτικών και έναν χρόνο μετά η Europol να με βραβεύει για τις υπηρεσίες μου;" διερωτάται.

Το τροχαίο
Η υπόθεσή του επανήλθε στο προσκήνιο πρόσφατα. Όπως σημειώσαμε, ο 47χρονος ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο στην λεωφόρο Σπ. Κυπριανού στις 09/03/2018 και κατέληξε στην εντατική. Στις 29/03/2018 μετά η Αστυνομία τον επαναπροσέλαβε (είχε απολυθεί στο 2006, όμως το 2012 το Ανώτατο τον δικαίωσε) και τέσσερις ημέρες αργότερα, την περασμένη Δευτέρα (02/04), τον ειδοποίησαν ότι μπαίνει σε διαθεσιμότητα γιατί εξετάζεται σε βάρος του υπόθεση ναρκωτικών. Στο σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο, τραυματίστηκε σοβαρά με ακόμη ένα πρόσωπο, ενώ όπως ανακοίνωσε στις 10/03 η Αστυνομία εντόπισε σακουλάκι με 260 γρ. κάνναβης. Ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ η Αστυνομία δεν τον έχει εντοπίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΣΤΥΝ. ΚΥΠΡΟΥ: Επαναπρόσληψη μετά από 12ετία και... διαθεσιμότητα 4 μέρες μετά - ΦΩΤΟ

Η επίσημη θέση της Αστυνομίας για τους ισχυρισμούς του "Νίκκολας", είναι ότι διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το τροχαίο στις 09/03, αλλά και υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν στο σημείο την ίδια μέρα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top