ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Παράνομη εργοδότηση πέντε αλλοδαπών σε ξενοδοχείο

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Παράνομη εργοδότηση πέντε αλλοδαπών σε ξενοδοχείο

Οκταήμερη κράτηση σε πέντε αλλοδαπούς για παράνομη είσοδο και εργοδότηση.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον τριών ατόμων ηλικίας 24, 34 και 39 χρόνων από την Αίγυπτο και ενός 37χρονου από τη Συρία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης εισόδου και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας και παράνομης απασχόλησης.

Το Δικαστήριο εξέδωσε επίσης διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον 36χρονου από την Παλαιστίνη για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υποθέσεις παράνομης εργοδότησης των τεσσάρων υπόπτων, για υποβοήθηση αλλοδαπού να εισέλθει παράνομα στη Δημοκρατία και για συνδρομή του σε αλλοδαπό να παραβεί τους όρους άδειας εισόδου του στη Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 36χρονος συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (3/4), ύστερα από μαρτυρία ότι εργοδοτούσε παράνομα επτά άτομα σε υπό ανακαίνιση και επέκταση ξενοδοχείο στον Πρωταρά.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για πάταξη των φαινομένων της παράνομης απασχόλησης και της αδήλωτης εργασίας διενεργήθηκε χθες επιχείρηση στο συγκεκριμένο κτίριο.

Στη επιχείρηση συμμετείχαν μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) του Αρχηγείου Αστυνομίας και των επαρχιακών κλιμακίων Λάρνακας και Αμμοχώστου, μέλη της ΜΜΑΔ και αρμόδιοι λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν να απασχολούνται σε διάφορες εργασίες 136 εργοδοτούμενα πρόσωπα, Κύπριοι και αλλοδαποί, ενώ εντοπίστηκαν και οι εργοδότες τους.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι στο χώρο εργάζονταν παράνομα επτά αλλοδαποί οι οποίοι συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα.

Από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι τρεις από τους αλλοδαπούς εισήλθαν και διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας και ένας παρέμενε παράνομα στη Κύπρο αφού είχε λήξει η άδεια παραμονής του.

Οι υπόλοιποι τρεις αλλοδαποί διαπιστώθηκε ότι διέμεναν νόμιμα στο έδαφος της Δημοκρατίας και αφού ανακρίθηκαν από την Αστυνομία απολύθηκαν.

Ο 36χρονος Παλαιστίνιος, εργοδότης των επτά ατόμων κλήθηκε και παρουσιάστηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου και σήμερα οδηγήθηκε μαζί με τους 4 αλλοδαπούς ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.

Σημειώνεται ότι κατά την επιχείρηση το κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας εξέδωσε διοικητικά πρόστιμα ύψους 16 χιλιάδων ευρώ για αδούλωτη εργασία.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top