ΔΙΕΘΝΗ

Νωρίτερα θα παραδοθούν στην Τουρκία οι S-400 δήλωσαν Ερντογάν και Πούτιν

Νωρίτερα θα παραδοθούν στην Τουρκία οι S-400 δήλωσαν Ερντογάν και Πούτιν

 

Η συμφωνία για τους S-400 "είναι εντάξει", αυτό το δεφτέρι έκλεισε, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας ότι είναι αποκλειστικά απόφαση της Τουρκίας το θέμα αυτό. Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι αποφάσισαν να παραδοθούν οι S400 νωρίτερα στην Τουρκία. 


Στην κοινή συνέντευξη Τύπου έπειτα από τις διμερείς επαφές στο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας των δύο χωρών, που κράτησε μιάμιση ώρα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στη συνάντηση του Συμβουλίου είχαν την ευκαιρία να επανεξετάσουν σε όλες τους τις διαστάσεις τις σχέσεις τους, προσθέτοντας ότι έκαναν συνομιλίες για τον στρατιωτικό, τον πολιτικό, εμπορικό και πολιτιστικό τομέα. 

Για το Άκκουγιου είπε ότι θέλουν να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιό του το 2023, ο εμπορικός όγκος αυξήθηκε κατά 32% σε σχέση με πέρσι και έφτασε τα 22 δις δολάρια. Στόχος των δύο χωρών είναι να φτάσει τα 100 δις δολάρια, ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το 2017, 4,7 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία, προσθέτοντας ότι η ευχή τους είναι να γίνονται τα ταξίδια χωρίς βίζα. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις και για τα περιφερειακά ζητήματα, επισημαίνοντας ότι κατά τη διαδικασία της συνάντησης της Αστάνας έκαναν πραγματικότητα την περίοδο μη διαμάχης. Όπως είπε αύριο κατά την τριμερή σύνοδο που θα έχουν Τουρκία -Ρωσία - Ιράν θα ανταλλάξουν απόψεις γι αυτό το θέμα. 

Για την επιχείρηση Άφριν, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του, τονίζοντας την σημασία της εδαφικής κυριαρχίας της Συρίας. “Με τους φίλους μας Ρώσους διατηρούμε τις ίδιες ανησυχίες”, ανέφερε προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για την διασφάλιση της σταθερότητας, της ηρεμίας και την ασφάλειας. 

Για τους S-400 o Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι είναι θέμα που θα το αποφασίσει αποκλειστικά η Τουρκία. “Πλέον έχουμε ολοκληρώσει αυτή την υπόθεση με την θετική προσέγγιση της φίλης μας Ρωσίας Η παράδοση θα γίνει νωρίτερα. Η συμφωνία είναι εντάξει, αυτό το δευτέρι έκλεισε”,
ανέφερε. 

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι συζήτησαν τη διμερή συνεργασία τους και τα περιφερειακά ζητήματα. “Οι σχέσεις με την Τουρκία προχωρούν. Δόθηκαν οδηγίες στους αρμόδιους θεσμούς για να γίνουν συμφωνίες σε διάφορα θέματα”, ανέφερε. 

O Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στο αντιαεροπορικό σύστημα S-400 και σημείωσε ότι αποφάσισαν να παραδοθούν νωρίτερα στην Τουρκία.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top