ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ‘Έκαναν μαύρο στο ξύλο τον Καμμούγιαρο, γι΄ αυτό παραδόθηκε στην Πάφο’ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ‘Έκαναν μαύρο στο ξύλο τον Καμμούγιαρο, γι΄ αυτό παραδόθηκε στην Πάφο’ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

‘Ο λόγος που ο αδερφός μου παραδόθηκε στην Πάφο και όχι στη Λεμεσό όπου καταζητείτο, είναι ότι φοβόταν για το ξυλοκόπημα που πίστευε ότι θα δεχόταν. Το 2013 όταν είχε συλληφθεί στην Λεμεσό τον είχαν ξυλοκοπήσει άγρια’.

Του Φάνη Μακρίδη

Τα πιο πάνω λόγια ανήκουν στον Θ. Γεωργίου, αδερφό του Σωτήρη Γεωργίου, άλλως «Καμμούγιαρο» που καταζητείτο για 40 ημέρες. Η Αστυνομία είχε ενημερώσει επίσημα από τις 14/02 ότι ο 37χρονος καταζητείτο στη Λεμεσό (για υποθέσεις κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο, κλοπής αυτοκινήτου και κλοπής πινακίδων εγγραφής οχήματος) και παραδόθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου στις 26 Μαρτίου.

‘Τον είχαν κάνει μαύρο στο ξύλο το καλοκαίρι του 2013 και γι΄ αυτό δεν είχε παραδοθεί και παρέμενε ασύλληπτος για 40 ημέρες. Στο τέλος τον έπεισα να παραδοθεί και πράγματι στις 26 Μαρτίου μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, όπου γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπιστεί σωστά’ yυποστήριξε ο Θ. Γεωργίου.

«Το δικαστήριο τον αθώωσε, αλλά έμεινεν του το ξύλο…»
Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο Θ. Γεωργίου στα γραφεία του ThemaOnline στη Λευκωσία, το καλοκαίρι του 2013 ο αδερφός του είχε συλληφθεί για υποθέσεις διαρρήξεων και εμπρησμού και -όπως ισχυρίστηκε- είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από ειδικό αστυφύλακα.

Υποστήριξε συγκεκριμένα: «Η δίκη γι΄ αυτές τις υποθέσεις είχε γίνει στις 25 Απριλίου του 2014. Ο αδερφός μου είχε διαμαρτυρηθεί για τα κτυπήματα που δέχθηκε και μάλιστα εξετάστηκε από ιατροδικαστή. Είχε προβληθεί ο ισχυρισμός ότι έπεσε από τις σκάλες, ενώ μετά στο κατηγορητήριο εναντίον του αδερφού μου, προστέθηκαν κατηγορίες που αφορούσαν αντίσταση του κατά των οργάνων της τάξης, για να δικαιολογηθεί η βία που ασκήθηκε εναντίον του. Τελικά το δικαστήριο αθώωσε τον αδερφό μου στις κατηγορίες, αφού δεν αποδείχθηκε ότι κτύπησε αστυνομικούς ή ότι αντιστάθηκε. Δηλαδή, το δικαστήριο τον αθώωσε αλλά έμεινεν του το ξύλο που έφαε που τους αστυνομικούς, χωρίς να γίνει περαιτέρω έρευνα».

Τα στοιχεία
Πράγματι τα στοιχεία που εξασφάλισε το ThemaOnline για την κατάσταση του Σωτήρη Γεωργίου (Καμμούγιαρος), μετά τη σύλληψή του το καλοκαίρι του 2013, δείχνουν ότι είχε υποστεί σωματική βλάβη. Τώρα πώς προκλήθηκε αυτή η κατάσταση, εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να το πούμε.

Η ιατροδικαστική έκθεση μετά από εξέταση που είχε γίνει την 1η Αυγούστου του 2013 στο ΤΑΕ Λεμεσού λίγο μετά τη σύλληψή του, αναφέρει:
1. Εκχύμωση αριστερής πλάγιας κάτω κοιλίας
2. Μικροεκχυμώσεις αριστερού πλάγιου λαιμού και μέσου
3. Μικροεκχυμώσεις πρόσθιας αριστερής μασχαλιαίας περιοχής
4. Εκδορά στην περιοχή του δεξιού ακρωμίου 4 εκ.
5. Εκδορά αριστερού οπίσθιου λαιμού
6. Περιοφθαλμική εκχύμωση αριστερού οφθαλμού με μικρή εκδορά κάτω βλεφάρου
7. Μικρή εκχύμωση δεξιού κάτω βλεφάρου
8. Εκδορά δεξιάς πρόσθιας βρεγματικής περιοχής 2 εκ.
9. Εκδοχά 2Χ1.5 εκ. στην δεξιά πλάγια κνήμη.

Επιπλέον, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εξασφαλίσαμε δεν αφήνουν αμφιβολία για τους τραυματισμούς του. Όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες φέρει εμφανή (κι από μη ειδικό) σημάδια στο μάτι, στον λαιμό, στον ώμο και στο κεφάλι.

 

Η θέση της Αστυνομίας
Ο Βοηθός Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο του ρεπορτάζ μας, ανέφερε: «Μπορεί να το καταγγείλει στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων Κατά της Αστυνομίας για να διερευνηθεί, κάτι που θα μπορούσε να πράξει από το 2013. Μπορεί να το κάνει και τώρα εφόσον το επιθυμεί. Ακόμη, το παράπονό του μπορεί να το υποβάλει σε οποιονδήποτε Αστυνομικό Σταθμό και υπάρχουν οδηγίες αλλά και διαδικασία για να ενημερωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Παραπόνων, ώστε να διερευνήσει τα όσα υποστηρίζει».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top