ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΔΗΚΟ: Φέρνουν κοντά εξωκομματικούς που στήριξαν Νικόλα

ΔΗΚΟ: Φέρνουν κοντά εξωκομματικούς που στήριξαν Νικόλα

Δικαίωμα αξιοποίησης και διορισμού εξωκομματικών στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, αποκτά το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, με βάση την πρόταση που θα τεθεί προς έγκριση στο συνέδρια τις 6ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κατερίνα Ζορμπά (‘Πολίτης’), το κόμμα του ενδιάμεσου χώρου, ανοίγει την πόρτα σε πρόσωπα που στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΗΚΟ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, συζητήθηκαν περίπου τριάντα προτάσεις, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούσαν διορθώσεις του καταστατικού ή διαδικαστικά ζητήματα.

Για τέσσερις από αυτές κατατέθηκαν αντιπροτάσεις και θα τεθούν στην κρίση του Εκτελεστικού Γραφείου την Πέμπτη (12/4).

Η σημαντικότερη εκκρεμότητα που θα κλείσει στην επόμενη συνεδρίαση, αφορά το θέμα της δημιουργίας τριών θέσεων αντιπροέδρου, χωρίς διαβάθμιση, κατά το πρότυπο του ΔΗΚΟ.

Οι προτάσεις που ενέκρινε το Εκτελεστικό Γραφείο ομόφωνα ήταν:

-Την εκλογή όλων των κομματικών αξιωματούχων την ίδια μέρα και όχι σε δύο φάσεις όπως έγινε στο εκλογικό συνέδριο του 2013.

-Τη μετατροπή της θέσης του κεντρικού οργανωτικού σε έμμισθη, με παράλληλη απαγόρευση στον εκάστοτε κεντρικό οργανωτικό γραμματέα να κατέρχεται σε πολιτειακές εκλογές για λόγους ίσης μεταχείρισης μεταξύ των υποψηφίων, αφού ο οργανωτικός γραμματέας έχει και τα κλειδιά του κομματικού μηχανισμού.

-Τη δημιουργία θέσεων βοηθού γραμματέα και βοηθού οργανωτικού γραμματέα για σκοπούς ενδυνάμωσης του κεντρικού οργανωτικού.

-Τη δημιουργία τριών θέσεων αντιπροέδρου (χωρίς διαβάθμιση, όπως ισχύει και στον ΔΗΣΥ), με παράλληλη επέκταση του αριθμού των συμμετεχόντων στη Γραμματεία του Κόμματος.

-Τον εμπλουτισμό του καταστατικού του ΔΗΚΟ με κανόνες που θα διέπουν μελλοντικά πειθαρχικές διαδικασίες στο κόμμα.

-Την εισαγωγή πρόνοιας στο καταστατικό ώστε το ΔΗΚΟ να έχει την ευθύνη της προκήρυξης εκλογικών διαδικασιών και στα συνδεδεμένα όργανα, δηλαδή τη γυναικεία οργάνωση και την οργάνωση νεολαίας του κόμματος, όπως και την ευθύνη του μητρώου μελών των δύο οργανώσεων.

-Την κατάργηση της θέσης γραμματέα τοπικής αυτοδιοίκησης και τη δημιουργία επιτροπής τοπικής αυτοδιοίκησης.

-Την προσθήκη πρόνοιας στο καταστατικό για να προβλέπεται και επίσημα η θέση του γενικού γραμματέα που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στο οργανόγραμμα.

-Ακόμη συζητείται η κατάργηση άρθρων και η διόρθωση κενών ή αλληλοσυγκρουόμενων προνοιών στο καταστατικό, ενώ θυμίζουμε ότι στον εσωκομματικό διάλογο που προηγήθηκε ακούστηκαν και άλλες απόψεις, όπως ο σχηματισμός σκιώδους κυβέρνησης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top