ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να ζητηθεί παρέμβαση ΕΕ για Ακκουγιου, λέει ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών

Να ζητηθεί παρέμβαση ΕΕ για Ακκουγιου, λέει ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών

 Η Κυβέρνηση να καλέσει την ΕΕ να παρέμβει άμεσα για να αποτραπεί η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών της, αφού μεγάλος αριθμός χωρών της ΕΕ γειτνιάζουν με τη συγκεκριμένη περιοχή, ζητά ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος «ενώνει τη φωνή του με τους υπόλοιπους φορείς που εναντιώνονται στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην περιοχή Άκκουγιου».

Η χωροθέτηση των πυρηνικών αντιδραστήρων σε μια περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ακύρωση της κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στην περιοχή Άκκουγιου στην Τουρκία, σημειώνει.

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών κάνει, τέλος, αναφορά στη θέση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου, σύμφωνα με την οποία "το άρθρο 17 της Σύμβασης για την πυρηνική ασφάλεια της ΙΑΕΑ, δίνει στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες γειτονικές χώρες, το δικαίωμα παρέμβασης στη χωροθέτηση και λειτουργία του Άκκουγιου, κάτι που ενισχύεται από τα πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας του Max Planck/ Ινστιτούτο Κύπρου".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top