ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ευκαιρία τους για εξιλέωση, χαλώντας το «πάρτι γενεθλίων» του αντιπάλου

Η ευκαιρία τους για εξιλέωση, χαλώντας το «πάρτι γενεθλίων» του αντιπάλου

Η ΑΕΛ έδωσε συνέχεια στις καλές εμφάνισεις στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, μόνο που αυτή τη φορά συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αφού πήρε τη νίκη που τόσο πολύ ήθελε, περισσότερο για το «πληγωμένο» γόητρο της, αφού οι επτά πόντοι διαφοράς από την 4η θέση, είναι πολλοί για να καλυφθούν στις εναπομείναντες πέντε αγωνιστικές.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ όμως, είδε και κάποια πράγματα που δεν του άρεσαν, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά και θα προσπαθήσει στις επόμενες προπονήσεις να τα διορθώσει, ενόψει του Λεμεσιανού ντέρμπι της 14ης Απριλίου με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Μία σημαδιακη για τους «γαλάζιους» ημέρα, αφού συμπληρώνουν 64 χρόνια ζωής και θέλουν να γιορτάσουν με νίκη τα γενέθλια τους…

Στην ΑΕΛ όμως θέλουν να… τους χαλάσουν το «πάρτι» και οι λόγοι είναι πολλοί. Πρόκειται για ένα παιχνίδi που βαθμολογικά δεν είναι κρίσιμο, αφού το «τρένο» της Ευρώπης ουσιαστικά έχει χαθεί, όμως το κίνητρο είναι τεράστιο για όλο το «οικοδομημα» της Λεμεσιανής ομάδας, αφού είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την τραγική εμφάνιση και την πεντάρα στην πρεμιέρα των πλέι-οφ, που προκάλεσε «αναταράξεις» στον σύλλογο.

Το συγκεκριμενο ματς το βλέπουν όλοι σαν μία – μοναδική – ευκαιρία για εξιλέωση, όμως η προσπάθεια τους για να «φρενάρουν» τον πρωτοπόρο Απόλλωνα μόνο εύκολη δεν θα είναι, αλλά όχι και ακατόρθωτη.

Για να ελπίζει η ΑΕΛ σε βαθμολογικό κέρδος, θα πρέπει άπαντες να παίξουν με ποδοσφαιρικό εγωισμό και πάθος και φυσικά, να δώσουν το… 200% των δυνάμεων τους, αντιμετωπίζοντας το συγκεκριμένο ματς σαν την τελευταία τους ευκαιρία για φέτος, αφενός για να «ξεπλύνουν τη ντροπή» της πεντάρας και αφετέρου για να χαρίσουν μία μεγάλη νίκη στον κόσμο τους, αφού είναι γνωστή η διαχρονική αντιπαλότητα των δύο ομάδων.

Ειδικά αυτοί που αγωνίστηκαν στο ματς της πρεμιέρας των πλέι-οφ και διασύρθηκαν, θα πρέπει να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για να «μασάνε σίδερα» (όσοι αγωνιστούν βασικοί ή ως αλλαγή), όπως θα είχε και ο αντίπαλος αν ήταν αντίστροφα τα δεδομένα.

Κι αν είναι να χάσουν, να χάσουν έχοντας ήσυχη τη συνείδηση τους πως έκαναν ότι μπορούσαν και όχι να γίνουν ξανά έρμαιο στις ορέξεις του Απόλλωνα…

Ο Ντούσαν Κέρκεζ θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον συμπολίτη ως προπονητής της ΑΕΛ και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το πως θα προσεγγίσει το ματς και την τακτική που θα ακολουθήσει, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν αποκλείεται και σε αυτό το ντέρμπι να επιφυλάσσει εκπλήξεις ο Βόσνιος τεχνικός, ο οποίος έδειξε μέχρι στιγμής πως δεν κοιτάει ονόματα και προσπαθεί να αξιοποιήσει όλο το ρόστερ, δίνοντας κίνητρο σε όλους και αυξάνοντας τον ανταγωνισμό για μία θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Οι τελευταίες προπονήσεις ενδεχομένως να… αποκαλύψουν κάποιες από τις προθέσεις του, όμως για την ώρα είναι νωρίς για οποιαδήποτε συμπεράσματα, αφού ουσιαστικά η προετοιμασία για το Λεμεσιανό ντέρμπι, θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα του Πάσχα (09/04).

Σημειώνουμε ότι εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος λόγω καρτών Μιτρέα, ενώ για τους Αβραάμ, Γουίλερ και Γκαμπιονέτα που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα τα ξεπεράσουν πλήρως και θα τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top