ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΛΩΝΑΣ: Εξηγήσεις Κεττή για την καθυστέρηση της Πυροσβεστικής

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΛΩΝΑΣ: Εξηγήσεις Κεττή για την καθυστέρηση της Πυροσβεστικής

Στιγμές τρόμου έζησαν οι κάτοικου του χωριού Άλωνας της Επαρχίας Λευκωσίας το βράδυ της Κυριακής (09/04) μετά από την φωτιά που ξέσπασε σε δυο κατοικίες.

Μεγάλη χρονική καθυστέρηση της Πυροσβεστικής καταγγέλλουν στο ThemaOnline, κάτοικοι του χωριού Άλωνα οι οποίοι έζησαν δραματικές στιγμές μέχρι η πυρκαγιά να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, ρωτώντας τον γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην άφιξη των πυροσβεστικών.

Ο κ.Κεττής μας επισήμαινε πως "η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση στις 19:52 και άμεσα τρία πυροσβεστικά οχήματα από την Λευκωσία έφυγαν για την Άλωνα. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε και η διαδικασία ανάκλησης προσωπικού από τον αγροτικό Σταθμό Παλαιχωρίου".

Όπως μας εξήγησε ο κ. Κεττής, "πρόκειται για έκτακτο προσωπικό και όχι μόνιμο. Εντοπίσαμε δυο πυροσβέστες και αμέσως μετάβηκαν στο αγροτικό σταθμό για όλες τις διαδικασίες".

Ο κ. Κεττής, επεσήμανε πως "πρόκειται για πολίτες οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί και πληρούν κάποια κριτήρια. Μερικά από τα κρατητήρια είναι να διαμένουν στην περιοχή και οι εργασίες τους να είναι εκεί».

Το πρόγραμμα με τους έκτακτους πυροσβέστες εφαρμόζεται στην Κύπρου αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξήγησε ο κ. Κεττής

Παράλληλα αναφέρθηκε πως «οι Αγροτικοί Σταθμοί επανδρώνονται από τον μήνα Μάϊο, με εξαίρεση αυτόν της Ευρύχου και του Μονιάτη που επανδρώνονται επό 24ωρης βάσης λόγω της περιοχής και του πληθυσμού».

"Όσο αφορά την καθυστέρηση, είναι δικαιολογημένη αν λάβει κανείς υπόψη το οδικό δίκτυο αλλά και τον χρόνο για να εντοπιστεί το έκτακτο προσωπικό", καταλήγει. 

Να σημειώσουμε πως στο σημείο, ανταποκρίθηκαν συνολικά 6 πυροσβεστικά οχήματα. Ένα πυροσβεστικό όχημα από τον Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Παλαιχωρίου αφού ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανάκλησης εκτάκτων πυροσβεστών και ταυτόχρονα με την ειδοποίηση ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας.

Επίσης ανταποκρίθηκαν ακόμα 2 πυροσβεστικά οχήματα από τον Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Περιστερώνας και επιπρόσθετα  ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών το οποίο υποστήριζε τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά να ξεκίνησε από ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού κατοικίας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της Πυροσβεστικής, ο ιδιοκτήτης της κατοικίας φαίνεται πως είχε καιρό να ανάψει το τζάκι.

 

 

 

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top