ΠΑΡΑ-THEMA

ΠΑΡΑ-THEMA: Τάχα σοκαριστήκαμε με τη δημόσια σφαγή

ΠΑΡΑ-THEMA: Τάχα σοκαριστήκαμε με τη δημόσια σφαγή

‘Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους,όλοι θα γίνονταν χορτοφάγοι’, είπε κάποτε ο τραγουδιστής των Beatles, Πωλ ΜακΚαρτνεϋ, φράση που μετά το δήθεν ‘σοκ’ της κοινής γνώμης στη θέα της σφαγής τριών αρνιών, γίνεται για ακόμα μια φορά επίκαιρη.

Σοκαρισμένοι λοιπόν η κοινή γνώμη που ένας συμπολίτης μας, αποφάσισε να πράξει αυτό που γίνεται καθημερινά εκατομμύρια φορές, αφού αυτή τη φορά έχωσε το μαχαίρι στα ζώα σε κοινή θέα. Και πως νομίζει η κοινή γνώμη ότι φτάνουν στα πιάτα τα μπιφτέκια, τα λουκάνικα και οι σούβλες.

‘Στην συνέχεια τα κρέμασε σε δέντρο και άρχισε το γδάρσιμο τους. Οι στριγκλιές των ζώων ακούγονταν στα γύρω σπίτια και στους γείτονες’, αναφέρει προηγούμενο μας δημοσίευμα. Ενόχλησε δηλαδή που ακούγονταν οι φωνές των ζώων, αφού μέσα στα κλειδαμπαρωμένα σφαγεία, δεν μπορούν αυτοί οι φριχτοί ήχοι να φτάσουν στα αφτιά μας.

Ναι, όσοι απολαμβάνουν το σουβλάκι τους, έμμεσα πλήρωσαν κάποιον να πιάσει ένα ζώο, να το σφάξει, να το τεμαχίσει, να το συσκευάσει και να σου το φέρει στο πιάτο του. Τι νομίζατε, ότι το κρέας πέφτει από τα δέντρα;

Μάλιστα, εκτός από το μαρτύριο της σφαγής, τα ζώα όλη τους τη προηγούμενη ζωή ζουν σε μικρούς χώρους, ενώ το γάλα που πάει στη κατανάλωση τις πλείστες φορές προέρχεται από αγελάδες που έχουν προσδόκιμο ζωής περίπου στο μισό από το κανονικό, λόγω των συνθηκών διαβίωσης τους, ενώ το γάλα προοριζόταν από για το μικρό της, το οποίο λίγη ώρα μετά που ήρθε στη ζωή το απομάκρυναν από τη μάνα του.

Όσοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και ‘σοκάρονται’ από τέτοιες εικόνες, είναι σαν να λέμε ότι κάποιος είναι κατά της εκμετάλλευσης γυναικών, αλλά πάει με χαρά να αφήσει τα ευρώ του σε οίκους ανοχής, όπου ‘συσκευασμένες’ κοπέλες, σε αστραφτερά ρούχα και εντυπωσιακά μακιγιάζ, στέκονται στα ‘ράφια’ περιμένοντας αγοραστή. Αφού δεν φαίνεται το ξύλο ή/και οι απειλές που προηγήθηκαν.

Αν θες να καταναλώνεις ζωικά προϊόντα, δικαίωμα σου, δέξου όμως και τη διαδικασία παραγωγής τους, δεν υπάρχει ανθρωπιστικός τρόπος σφαγής, δεν ζούμε σε κόσμο με πεταλουδίτσες να πετούν χαρωπά και ζαχαρένια σύννεφα.

Υ.Γ. Ο υποφαινόμενος είναι Vegan (αυστηρός χορτοφάγος) τα τελευταία 7-8 χρόνια και ναι έχει προσλάβει αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης για να γράψει αυτό το άρθρο.

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top