ΔΙΕΘΝΗ

Έκτακτη σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας- ‘Θα πληρώσει βαρύ τίμημα’- VIDEO- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκτακτη σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας- ‘Θα πληρώσει βαρύ τίμημα’- VIDEO- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στον απόηχο της φερόμενης χρήσης χημικών στη Συρία, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προχωρεί σε έκτακτη σύγκληση, κατόπιν αιτήματος εννέα μελών του, από τα συνολικά δεκαπέντε, με τον Τραμπ να μιλά για βαρύ τίμημα.

Σύμφωνα με το Euronews, Συρία και Ρωσία αρνούνται ότι έγινε χρήση χημικών όπλων σε περιοχή κοντά στη Δαμασκό, με τη Μόσχα να μιλά για ‘κατασκευασμένες’ πληροφορίες, ενώ από την άλλη, ειδικοί κατηγορούν το καθεστώς Άσαντ.

Μιλώντας στο Euronews ο Άντι Οπενχάιμερ, ειδικός στα βιολογικά και χημικά όπλα είπε: : ‘Το 2013 έγινε μια επίθεση .Ύστερα η Συρία υποτίθεται πως έπρεπε να καταστρέψει όλα τα αποθέματα χημικών όπλων που διέθετε. Είχαν ένα σημαντικό απόθεμα, ίσως το μεγαλύτερο στον κόσμο μετά τις κύριες υπερδυνάμεις, αλλά προφανώς δεν είχαν δηλώσει όλα τα χημικά όπλα και σίγουρα δεν δήλωσαν το χλώριό τους’.

Πάντως, ο απολογισμός της επίθεσης που φέρεται να έγινε με χημικά, είναι περισσότεροι από 70 νεκροί ανάμεσα τους και πολλά παιδιά.

Εν μέσω καταδίκης από τη διεθνή κοινότητα, ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίων του Μπασάρ Αλ Ασαντ, προειδοποιώντας τον ότι θα πληρώσει βαρύ τίμημα.

Δείτο το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews:

https://www.youtube.com/watch?v=5qmucBjnCzo

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top