ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αμερικανικό πλοίο σε εμβέλεια για κτύπημα στην Συρία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αμερικανικό πλοίο σε εμβέλεια για κτύπημα στην Συρία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Από τη Δευτέρα (09/04) το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Donald Cook είναι σε εμβέλεια για να κτυπήσει στην Συρία, αν και εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Πληροφορίες που επικαλούνται αμερικανικά Μ.Μ.Ε. αναφέρουν πως μετά από το κτύπημα με χημικά όπλα στην συριακή πόλη Ντούμα και τις δηλώσεις του πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, οι Αμερικανοί είναι με το δάκτυλο στην σκανδάλη.

Η ιστοσελίδα του εβδομαδιαίου περιοδικού Washington Examiner σημειώνει μεταξύ άλλων: «Πηγή από το ναυτικό ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν αριθμό πλοίων εξοπλισμένα με πυραύλους Tomahawk στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και το USS Donald Cook, ένα πολεμικό σκάφος με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους που μόλις ολοκλήρωσε την παραμονή του σε λιμάνι της Κύπρου και πήρε το δρόμο του τη Δευτέρα για το Ανατολικότερο μέρος της Μεσογείου, εντός εμβέλειας της Συρίας».

Το USS Donald Cook, ως γνωστόν, βρισκόταν στο λιμάνι της Λάρνακας από την περασμένη Παρασκευή (06/04).

Το εν λόγω πολεμικό, είναι εξοπλισμένο με Τόμαχοκ. Πρόκειται για υποηχητικό τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο χαμηλού υψόμετρου που μπορεί να πλήξει τον στόχο του κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Έχει φοβερή ακρίβεια και δεν εντοπίζεται από ραντάρ λόγω του ότι είναι σε θέση να κινείται σε χαμηλό υψόμετρο. Το κόστος του είναι στο ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ έχει ταχύτητα 880 χλμ. την ώρα. Λένε ότι «όταν τον δεις θεωρείσαι ήδη νεκρός».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε τη Δευτέρα (09/04) ότι θα ληφθούν αποφάσεις εντός 24 έως 48 ωρών, μετά την επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη της Ντούμα, στην ανατολική Γούτα. Έκανε λόγο για «ειδεχθή πράξη κατά αθώων».

https://www.youtube.com/watch?v=F_kn_8cz6-U

«Ήταν φρικτό, τρομακτικό», δήλωσε ο Τραμπ με την ευκαιρία σύσκεψης υπουργών της κυβέρνησής του στον Λευκό Οίκο. «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», πρόσθεσε υποσχόμενος τη λήψη σημαντικών αποφάσεων εντός των προσεχών δύο ημερών.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, από την πλευρά του, ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους τους. «Θα υπάρξουν συνέπειες γι΄ αυτήν την απαράδεκτη φρικαλεότητα», διευκρινίστηκε.

Επιμέλεια: Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top