ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φυσικό αέριο στη συνάντηση Χριστοδουλίδης- Σούκρυ

Φυσικό αέριο στη συνάντηση Χριστοδουλίδης- Σούκρυ

Ψιλά στην ατζέντα της συνάντησης Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, η συμφωνία των δύο χορών για την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου.

Τη σημασία της οριστικοποίησης των αναγκαίων μέτρων που αφορούν τη συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Αιγύπτου για την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρυ, με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη να διαβεβαιώνει ότι η Κύπρος εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, όπως μεταδίδουν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

Χριστοδουλίδης και Σούκρυ παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου ύστερα από τις συνομιλίες που είχαν σήμερα στο Κάιρο, στη διάρκεια των οποίων συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις προκλήσεις για τη διατήρηση τις ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Στις δηλώσεις του ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών μίλησε για τις «εξαιρετικές σχέσεις» των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα. Όπως ανέφερε, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του συζήτησαν τρόπους χρηματοδότησης των διμερών συμφωνιών τους, καθώς και για τη στήριξη της συνεργασίας τους στο εμπόριο, την ενέργεια και άλλους τομείς.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε το σεβασμό της Κύπρου προς την Αίγυπτο για τις προτάσεις που καταθέτει για το Παλαιστινιακό, τον κυβερνοπόλεμο και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του να συνεχίσει να εργάζεται με την Κύπρο και άλλες χώρες της ΕΕ προς την κατεύθυνση της επίτευξης αμοιβαίων συμφερόντων, στη βάση των αρχών του αμοιβαίου σεβασμού και της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών.

Σύμφωνα με τον κ. Σούκρυ, στη συνάντηση των δύο Υπουργών τέθηκαν επί τάπητος και η κατάσταση στη Συρία και το Παλαιστινιακό.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top