ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφορές απόψεων για το τι πρέπει να γίνει στο δείπνο των δύο ηγετών, διαπιστώνει η Συμμαχία Πολιτών

Διαφορές απόψεων για το τι πρέπει να γίνει στο δείπνο των δύο ηγετών, διαπιστώνει η Συμμαχία Πολιτών

Διαφορές απόψεων ως προς τις εκτιμήσεις για το τι πρέπει να γίνει στο ανεπίσημο δείπνο που θα έχουν στις 16 Απριλίου ο Προέδρος της Δημοκρατίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, διαπιστώνει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά τη συνεδρία του συμβουλίων των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενόψει του δείπνου της ερχόμενης Δευτέρας.
 

«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τα επόμενα βήματα και θεωρώ ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει καλά προετοιμασμένος στο δείπνο και με ρεαλιστικές εκτιμήσεις», είπε ο Γιώργος Λιλλήκας.
 
Πρόσθεσε ότι στη σύσκεψη «έγινε μια καλή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε ένα πολύ καλό, εποικοδομητικό κλίμα και είναι θετικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε αυτή τη σύσκεψη πριν από το δείπνο έτσι ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να ακούσει τις διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις».
 
Όπως είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, «δεν υπάρχει θα έλεγα σύγκλιση ως προς τις εκτιμήσεις του τι πρέπει να γίνει στο δείπνο, υπάρχουν διαφορές απόψεων, η δική μας η εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι όποιες προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το απαραίτητο κλίμα και το απαραίτητο κοινό έδαφος για την επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτικές μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού».
 
Εξήγησε, περαιτέρω, ότι «η δική μας η εκτίμηση είναι ότι η Τουρκία ακολουθεί και υπηρετεί συγκεκριμένους στόχους με επιθετικό προσανατολισμό και δεν υπάρχει κανένας λόγος για την Άγκυρα και τον Ταγίπ Ερντογάν να αλλάξουν την πολιτική τους στο Κυπριακό».
 
Ανησυχούμε, είπε ο κ. Λιλλήκας, «ότι η επανέναρξη των συνομιλιών σε αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας και με τον ρόλο της Τουρκίας θα οδηγήσουν σε ένα νέο αδιέξοδο εκτός κι αν εμείς ικανοποιήσουμε τις ακραίες τουρκικές απαιτήσεις, πράγμα που δεν διαβλέπω να γίνεται από πλευράς Προέδρου της Δημοκρατίας».
 
Καταλήγοντας, δήλωσε ότι «ένα τρίτο αδιέξοδο σε μια τρίτη διάσκεψη για το Κυπριακό πολύ φοβάμαι ότι θα λύσει τα χέρια της Τουρκίας για να ακολουθήσει το δρόμο που έχει σχεδιάσει στο β΄ της πλάνο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top