ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτροπος: 'Προάσπιση προσωπικών δεδομένων και μέσα από την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης'

Επίτροπος: 'Προάσπιση προσωπικών δεδομένων και μέσα από την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης'

Πρέπει να καλλιεργήσουμε πλέον την κουλτούρα της προάσπισης των προσωπικών δεδομένων και μέσα από την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου.
 

Κληθείς να σχολιάσει νέες περιπτώσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που είδαν το φως της δημοσιότητας, η κ. Νικολαϊδου είπε ότι είμαστε όλοι μάρτυρες τον τελευταίο καιρό της αλόγιστης, σε ορισμένες περιπτώσεις, και παράνομης χρήσης αυτών των μέσων με αποτέλεσμα να παραβιάζονται δεδομένα συμπολιτών μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αυτό θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, εξού και τα αρκετά ψηλά πρόστιμα που για πρώτη φορά έχει επιβάλει το Γραφείο μου τελευταίως σε συγκεκριμένες υποθέσεις».
 
Η Επίτροπος είπε ότι «δεν είναι πλέον επιτρεπτό στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης», προσθέτοντας ότι «η ελευθερία της έκφρασης είναι απολύτως σεβαστή και θα πρέπει να την σεβόμαστε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας την δυνατότητα πρέπει να παραβιάζονται άλλα δικαιώματα».
 
Κληθείς να πει κατά πόσον ως Κύπριοι λαμβάνουμε πλέον σοβαρά θέματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, η κ. Νικολαϊδου αφού σημείωσε ότι τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πάρα πολλές υποθέσεις ανάρτησης είτε βίντεο είτε φωτογραφιών με προσωπικά δεδομένα τρίτων ατόμων χωρίς την συγκατάθεση τους, τόνισε ότι «στη συντριπτική πλειοψηφία με την εμπλοκή την δική μου και του γραφείου, υπάρχει πλήρης συμμόρφωση».
 
«Όταν επικοινωνούμε με αυτόν που έχει προβεί σε ανάρτηση προσωπικών δεδομένων τρίτου ατόμου και του ζητούμε να κατεβάσει την ανάρτηση του αμέσως υπάρχει συμμόρφωση», υπογράμμισε.
 
Ανέφερε, ωστόσο, ότι την τελευταία φορά υπήρξε «μαζική χρήση προσωπικών δεδομένων και ήταν τόσος πολύς ο κόσμος που εμπλέκετο στην υπόθεση που δεν ήταν δυνατό να κατεβούν όλες αυτές οι πληροφορίες».
 
Σε σχέση με τα τελευταία πρόστιμα, η κ. Νικολαϊδου είπε ότι αυτά αφορούσαν δύο ξεχωριστές υποθέσεις εκ των οποίων η μία υπόθεση, όπως είπε, αφορούσε ανάρτηση κατάστασης μισθοδοσίας  και η διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε μετά από παράπονο του υποκειμένου που αφορούσαν τα προσωπικά δεδομένα.
 
Ανέφερε ότι για αυτή την υπόθεση έχουν επιβληθεί σε δύο διαφορετικά άτομα δύο διαφορετικά πρόστιμα ύψους 3.000 και 5.000 ευρώ, αντίστοιχα.
 
Είπε ακόμη ότι άλλη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται αρκετά άτομα τα οποία και μετά από τις προειδοποιήσεις που εξέδωσα συνέχισαν να αναρτούν προσωπικά δεδομένα τρίτων προσώπων και πρόσθεσε ότι «τα στοιχεία αυτών των προσώπων έχουν οδηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα και στην Αστυνομία για να διερευνήσουν ενδεχόμενες ποινικές υποθέσεις».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top