ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπουργείο Παιδείας σε ανοικτό διάλογο με εκπροσώπους των ΚΙΕ

Το Υπουργείο Παιδείας σε ανοικτό διάλογο με εκπροσώπους των ΚΙΕ

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι ανοικτό σε διάλογο με τους εκπροσώπους των απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων του που λειτουργούν αυτή τη στιγμή και απευθύνει έκκληση να αποφευχθεί οποιαδήποτε συγκρουσιακή κατάσταση που θα δημιουργήσει πρόβλημα στα σχολεία και τους ίδιους τους μαθητές.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, συναντήθηκε την Παρασκευή με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ και ΠΕΟ, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ, καθώς και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΟΣ), Επιμορφωτικών Κέντρων, Βραδινών Τμημάτων Τεχνικών Σχολών και Κλάδου Κομμωτικής Τεχνικών Σχολών.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ότι «είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και έκκλησή μας είναι να αποφευχθεί οποιαδήποτε συγκρουσιακή κατάσταση που θα δημιουργήσει πρόβλημα στα σχολεία και κατ’ επέκταση στα παιδιά μας, στους γονείς, στις οικογένειες και στην κοινωνία ευρύτερα».

«Θεωρώ ότι με καλή πίστη μπορούν να βρεθούν αυτές οι συγκλίσεις που θα αντιμετωπίσουν όλες τις ανησυχίες που αναφέρθηκαν σήμερα», είπε ο Υπουργός.

Ανέφερε, επίσης, πως «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αναφερόμαστε σε δεκατέσσερα διαφορετικά προγράμματα εκ των οποίων το καθένα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες».

Είναι για αυτό, συνέχισε ο κ. Χαμπιαούρης, «που καλέσαμε όλους τους εμπλεκόμενους του κάθε προγράμματος ξεχωριστά σε διάλογο, για να δούμε πώς μπορούμε προχωρήσουμε στον ευρύτερο εξορθολογισμό της όλης κατάστασης».

Όπως είπε, κατά τη συνάντηση, «ενημερώσαμε τους απασχολούμενους στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας για τις προθέσεις μας στη βάση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Απριλίου 2018 που στοχεύει στη βελτίωση των όρων αμοιβής των απασχολούμενων στα ΑΒΠ, κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα».

Σε διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τους όρους αμοιβής ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «ακόμη και και από σήμερα θα μπορούσε να αποφασιστεί να δοθεί σχετική αύξηση (στο πλαίσιο των Διαγωνισμών Αγοράς Υπηρεσιών), το ποσοστό της οποίας θα είναι θέμα του διαλόγου».

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το καθεστώς μισθωτού ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα αλλαγής του υφιστάμενου καθεστώτος απασχόλησης.

«Αυτό θα το δούμε στο πλαίσιο του ευρύτερου εξορθολογισμού, διότι υπάρχουν δεκατέσσερα διαφορετικά προγράμματα, με τις ιδιαιτερότητές του το καθένα, στα οποία απασχολούνται άτομα με διαφορετικά προσόντα και με διαφορετικούς όρους», σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας.

Αντιλαμβάνεστε, συνέχισε, «ότι δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να συζητήσουμε το θέμα αλλαγής του καθεστώτος».

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη εκπαιδευτικοί, «θα μεταφέρουν τις απόψεις και τις προτάσεις του Υπουργείου στα συλλογικά τους όργανα και θα επανέλθουν.

Επανέλαβε ότι «εμείς παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο και θεωρούμε ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις».

Κλείνοντας, ο Κώστας Χαμπιαούρης, είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού «θα προχωρήσει άμεσα με την προκήρυξη των Διαγωνισμών Αγοράς Υπηρεσιών, ώστε τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν κανονικά τα απογευματινά και βραδινά προγράμματα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top