ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολεμικό αεροσκάφος 1,1 δις στην Κύπρο για τη Συρία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολεμικό αεροσκάφος 1,1 δις στην Κύπρο για τη Συρία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας βρίσκεται στην Κύπρο από την Παρασκευή (13/04).

Το κόστος αγοράς του προκαλεί… δέος, καθώς πρόκειται για το Raytheon Sentinel αξίας 954 εκατομμυρίων λιρών ή 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την είδηση μεταδίδει η ιστοσελίδα Janes με δημοσίευμά της την Παρασκευή (13/04). Το εν λόγω portal ανήκει στον βρετανικό εκδοτικό οίκο Jane's Information Group που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «το αεροσκάφος επιτήρησης Raytheon Sentinel R1 έχει σταλθεί στην Κύπρο στο πλαίσιο των προετοιμασιών για πιθανό κτύπημα εναντίον της Συρίας».

Στην προκειμένη περίπτωση, επαναβεβαιώνεται ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει η Δύση γενικότερα, το πρόσφατο φερόμενο κτύπημα με χημικές ουσίες σε βάρος της πόλης Ντούμα, από τον συριακό στρατό.

Το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα Janes αναφέρει λεπτομέρειες για την πορεία του αεροσκάφους, το οποίο απογειώθηκε από την βάση της RAF στο Λίνκολνσαϊρ το πρωί της Πέμπτης (12/04). Εν συνεχεία το αεροσκάφος εντοπίστηκε στην κεντρική Μεσόγειο, κοντά στην Κρήτη και τέλος κατέληξε στη βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σε δημοσιογράφο της εν λόγω ιστοσελίδας, αρκούμενος στα ακόλουθα: «Όλος ο μηχανισμός της RAF στην παρακολούθηση, επιτήρηση και αναγνώριση συνεχίζει να στηρίζει την συμμαχική προσπάθεια».

Φανης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top