ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Μέι για Συρία – Αντίδραση ΑΚΕΛ

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Μέι για Συρία – Αντίδραση ΑΚΕΛ

Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό, για την επιχείρηση στην Συρία, ενημέρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου, μέσω twitter, ενημέρωσε ότι η Τερέζα Μέι επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο Αναστασίαδη για να τον ενημερώσει για την επιχείρηση κατά χημικών όπλων και τους στόχους, ενώ διευκρίνισε ότι έγινε περιορισμένη χρήση των βάσεων.

Διαβεβαίωσε επίσης, ότι η Κύπρος δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Από τον ΠτΔ έγινε και εκτενής αναφορά στο Κυπριακό.

Αντίδραση ΑΚΕΛ για την επικοινωνία Αναστασιάδη - Μέι

Ο Στέφανος Στεφάνου, σε γραπτή του δήλωση, σχολίασε την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Βρετανίδας Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πιο κάτω αυτούσια η δήλωση Στέφανου Στεφάνου:

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Προδρόμου η Βρετανίδα Πρωθυπουργός κ. Μέι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία. Αυτό που δεν ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είναι τι είπε, αν είπε κάτι, ο κ. Αναστασιάδης στην Βρετανίδα Πρωθυπουργό. 

Για να ισχύει η θέση ότι η Κύπρος δεν εμπλέκεται στις επιχειρήσεις, ο κ. Αναστασιάδης θα έπρεπε να μεταφέρει στην Βρετανίδα Πρωθυπουργό ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν επιθυμεί χρησιμοποίηση των Βάσεων στην Κύπρο, επειδή η χρησιμοποίησή τους εμπλέκει την Κύπρο στην κρίση και προκαλεί μεγάλους κινδύνους για τη χώρα μας. 

Η κυβέρνηση σιωπά και δεν τοποθετείται στο ερώτημα: αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση η χρησιμοποίηση των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο για τους βομβαρδισμούς στη Συρία ή όχι; Η κυβέρνηση συνεχίζει να εκτιμά ότι η χρησιμοποίηση των Βάσεων δεν ενέχει κινδύνους για την Κύπρο και δεν εμπλέκει τη χώρα μας στην όλη κατάσταση;

Η σιωπή δεν αποτελεί θέση, αλλά συναίνεση στις παράνομες και επικίνδυνες ενέργειες των ΝΑΤΟϊκών στη Συρία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top