ΚΟΣΜΟΣ

ΧΑΛΕΠΙ: Μυστήριο πίσω από έκρηξη σε αποθήκη της Χεζμπολάχ

ΧΑΛΕΠΙ: Μυστήριο πίσω από έκρηξη σε αποθήκη της Χεζμπολάχ

Συγκρουόμενες αναφορές σχετικά με την αιτία της έκρηξης που αναφέρονται ιρανικά μέσα ενημέρωσης και συνέβη σε αποθήκη όπλων που φαίνεται να χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ στο Χαλέπι της Συρίας.

Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (14/4) σε αποθήκη όπλων στη Συριακή πόλη του Χαλεπίου, ανέφεραν ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ-Αραμπίγια ανέφερε ότι η εγκατάσταση είχε χρησιμοποιηθεί από τη Χεζμπολάχ και τις φιλοϊρανούς πολιτοφυλακές.

Τα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ ανέφεραν ότι οι αναφορές μιλούσαν για ελεγχόμενη έκρηξη, γράφει η ισραηλιτική haaretz.com


Ο Ράμι Αμπντλ Ράχμαν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Βρετανίας, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο Τύπου DPA ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν η έκρηξη σε αποθήκη όπλων ήταν ένα τυχαίο γεγονός, γράφει το δημοσίευμα.

Οι αναφορές ήρθαν σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την έναρξη των επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ, τη Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου σε στόχους στη Συρία, ως απάντηση της φερόμενης χημικής επίθεσης από τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, πριν από μία εβδομάδα. Οι στόχοι περιελάμβαναν ερευνητικά κέντρα στη Δαμασκό που πιστεύεται ότι παρήγαγαν χημικά όπλα.

Επιμέλεια Χ. Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top