ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Τα 5 χιλιόμετρα διαφορά από τον θάνατο- VIDEO

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Τα 5 χιλιόμετρα διαφορά από τον θάνατο- VIDEO

Και όμως, πέντε μόνο χιλιόμετρα ανά ώρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά, από μερικές υλικές ζημιές σε μια θανατηφόρα τροχαία σύγκρουση.

Βίντεο που δημοσίευσε η Αστυνομία Κύπρου στην ιστοσελίδα της, την Κυριακή (15/4), δείχνει ένα πείραμα στο οποίο δυο όμοια αυτοκίνητα κινούνται, το ένα με 60 χιλιόμετρα ανά ώρα και το δεύτερο με 65.

Ειδικός κέντρου ερευνών ατυχημάτων του Monash University της Αυστραλίας, με τη χρήση μοντάζ, εξηγεί πως τα δύο πανομοιότυπα οχήματα, όταν φρενάρουν απότομα για να αποφύγουν μια επερχόμενη τροχαία σύγκρουση, με διαφορά μόλις πέντε χιλιομέτρων, έχουν διαφορετική κατάληξη.

‘Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ενδιαφέρων’, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ειδικός, αφού και τα δυο οχήματα συγκρούονται σε φορτηγό, με τη διαφορά όπως θα δείτε και στο βίντεο, στο ασημένιο προκαλούνται σοβαρότατες ζημιές, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και τον θάνατο κάποιου επιβαίνοντα.

Δείτε το βίντεο, που αποδεικνύει ότι πραγματικά, πέντε χιλιόμετρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=rxgzU7FWykU

Χ. Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top