ΚΟΙΝΩΝΙΑ

‘Ακύρωσα πτήση στην Κύπρο’ – Φοβούνται αντίποινα οι Βρετανοί για το Ακρωτήρι- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

‘Ακύρωσα πτήση στην Κύπρο’ – Φοβούνται αντίποινα οι Βρετανοί για το Ακρωτήρι- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το αίσθημα του φόβου φαίνεται να κατέκλεισε τους Βρετανούς μόνιμους κάτοικους Κύπρου αλλά και τουρίστες που ετοίμαζαν διακοπές στο νησί.

Κι αυτό, υπό τον φόβο ενδεχόμενων αντιποίνων για την επίθεση που έκαναν από τις βάσεις Ακρωτηρίου προς την Συρία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής ‘Sun’, πολλοί Βρετανοί βρίσκονται σε εγρήγορση για να εγκαταλείψουν την Κύπρο, εν μέσω φόβων για ρωσικά αντίποινα.

Χαρακτηριστικό των φόβων των Βρετανών είναι πτο γεγονός ότι δημόσιος υπάλληλος από το Ηνωμένο Βασίλειο, ακύρωσε τις διακοπές του στην Κύπρο που τις προγραμμάτιζε για το επόμενο Σαββατοκύριακο (21-22/4), λόγω των εξελίξεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι, τουλάχιστον 25 χιλ. Βρετανοί ζουν στο νησί, ενώ άλλες τόσες χιλιάδες επισκέπτονται την Κύπρο για διακοπές.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι Ρώσοι δεν θα προσπαθήσουν να επιτεθούν αλλά έχουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να απομακρύνουμε τους ανθρώπους», δήλωσε στην ‘The Sun’ πηγή.

Βρετανός μόνιμος κάτοικος Κύπρου είπε: «Ξέρω ότι μας λένε ότι οι Ρώσοι δεν θα χτυπήσουν, αλλά δεν τους εμπιστεύομαι».

Πάντως, θυμίζουμε ότι ο πρώην στρατιωτικός Εβγκένι Μπουζνίσκι, που συμμετείχε στο πολεμικό συμβούλιο υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε βαριές κουβέντες που αγγίζουν και την Κύπρο.

Ο Εβγκένι Μπουζνίσκι, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αν χυθεί ρωσικό αίμα στη Συρία, τότε η Μόσχα χωρίς αμφιβολία θα ανταποδώσει».

Ο Μπουζνίσκι δήλωσε ότι αν η Ρωσία πειστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πίσω από οποιαδήποτε επίθεση στην Συρία, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να εγκρίνει αντεπίθεση στις βρετανικές δυνάμεις της Μεσογείου.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου Tornado απογειώθηκαν περίπου στις 3 το πρωί του Σαββάτου (15/4) ώρα Κύπρου από τη βάση Ακρωτηρίου έπληξαν με πυραύλους Storm Shadow εγκατάσταση του συριακού καθεστώτος που συνδέεται με χημικά όπλα 15 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Χομς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top