ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Λονδίνο Αναστασιάδης και Χριστοδουλίδης- Κυπριακό στην ατζέντα

Στο Λονδίνο Αναστασιάδης και Χριστοδουλίδης- Κυπριακό στην ατζέντα

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα (16/4) το βράδυ, από το Λουξεμβούργο στο Λονδίνο, όπου θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας. Ο ΥΠΕΞ θα έχει σημαντικές επαφές για το Κυπριακό και άλλα θέματα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών , ο Υπουργός Εξωτερικών θα προεδρεύσει την Τρίτη της Ομάδας Υπουργικής Δράσης της Κοινοπολιτείας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συμμετάσχει σε κλειστή συνάντηση με το All Party Parliamentary Group για την Κύπρο κατά την διάρκεια της οποίας θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και στη συνέχεια θα παρευρεθεί σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Εθνική Ομοσπονδία Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου και το Board of Deputies of British Jews, με θέμα την συνύπαρξη της Κυπριακής και της εβραϊκής κοινότητας εντός της Κοινοπολιτείας, κατά την οποία θα προβεί σε σύντομο χαιρετισμό.

Στις 18 Απριλίου, o Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις για την Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Στο περιθώριο της Συνόδου της Κοινοπολιτείας ο Υπουργός θα έχει στις 18, 19 και 20 Απριλίου χωριστές συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Βρετανό Υπουργό αρμόδιο για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ Ντέιβιντ Ντέιβις, τον Βρετανό Υπουργό Ευρώπης Σερ Άλαν Ντάνκαν καθώς επίσης τους Υπουργούς Εξωτερικών Κένυας, Σιγκαπούρης και Νοτίου Αφρικής.

Στις 19 Απριλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην εναρκτήρια τελετή της Συνόδου και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Ομάδας Υπουργικής Δράσης της Κοινοπολιτείας, όπου θα παρουσιάσει την έκθεση πεπραγμένων 2015-2018.

Στις 20 Απριλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης των Υπουργών Εξωτερικών με Διακυβερνητικούς και συνδεδεμένους Οργανισμούς της Κοινοπολιτείας καθώς και με την Κοινωνία των Πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top