ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ξένοι δημοσιογράφοι στην αμερικάνικη πρεσβεία- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ξένοι δημοσιογράφοι στην αμερικάνικη πρεσβεία- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ενδιαφέρον ξένων Μ.Μ.Ε, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, το απόγευμα της Δευτέρας (16/4).

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να δράσει άμεσα, έτσι ώστε το Συριακό να επιλυθεί με πολιτικά μέσα, σεβόμενο το διεθνές δίκαι και τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Την εκδήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, κάλυψε αριθμός δημοσιογράφων από ξένα Μ.Μ.Ε. σε αντίθεση με τα κυπριακά που ο αριθμός ήταν κατά πολύ μικρότερος

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ όπως : ‘Κάτω τα χέρια από τη Συρία, Hands Off Syria, Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Λαέ, λαέ αντίσταση ξανά, στη Συρία σφάζουνε γυναίκες και παιδιά, Κύπρος- Συρία Αλληλεγγύη, Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν’

Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα μέτρα ασφαλείας έξω από την πρεσβεία ήταν διακριτικά αλλά δρακόντεια, ενώ μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επικεφαλής ευρείας αντιπροσωπείας του κόμματος, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, Κύπριοι πολίτες, τόσο Ελληνοκύπριοι αλλά και Τουρκοκύπριοι, Παλαιστίνιοι και Σύροι που διαμένουν στην Κύπρο.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, παρέδωσε ψήφισμα σε αρμόδιο λειτουργό της πρεσβείας, στο οποίο καταδικάζονται με έντονο τις αεροπορικές επιθέσεις του Σαββάτου (14/4) ενάντια στη Συρία, ως πρόφαση τη μη επιβεβαιωμένη χρήση, αφού δεν είχε επιτόπια έρευνα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Ακόμη, με το ψήφισμα διατυπώνεται η απαίτηση για τερματισμό της χρησιμοποίησης της Κύπρου ως ορμητήριο πολεμικών επιθέσεων στην περιοχή και εκφράζεται η θέση ότι η χρήση των Βρετανικών Βάσεων αποδεικνύεται εγκληματική για τους λαούς τους περιοχής.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top